Ποιος ήταν ο άνδρας που εκτέλεσαν στο Χαϊδάρι - ΕΔΕ για την εμπλοκή των αστυνομικών

Ποιος ήταν ο άνδρας που εκτέλεσαν στο Χαϊδάρι - ΕΔΕ για την εμπλοκή των αστυνομικών

Θύμα μαφιόζικης επίθεσης φαίνεται πως έπεσε ο 49χρονος άνδρας τον οποίο γάζωσαν χθες το πρωί στο Χαϊδάρι. Ο 49χρονος ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής καφέ και πατέρας τριών παιδιών.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο επιχειρηματίας είχε γίνει και στο παρελθόν στόχος βομβιστικής επίθεσης τον Μάιο του 2016.

Ο άνδρας ο οποίος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο «Αττικόν», παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται η σύζυγός του η οποία επέστρεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα από την Βρετανία όπου βρισκόταν.

ΕΔΕ για την εμπλοκή των αστυνομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας ήταν και δύο αστυνομικοί, εκτός υπηρεσίας, οι οποίοι παρέμειναν στο σημείο μέχρι να φτάσουν οι συνάδελφοί τους, στους οποίους είπαν ότι βρέθηκαν τυχαία εκεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο αστυνομικοί κρατούνται στα γραφεία της Ασφάλειας και εξετάζονται, καθώς διαπιστώθηκε πως πυροβόλησαν εναντίον των δραστών, όταν αυτοί πυροβόλησαν εναντίον του 49χρονου την ώρα που είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του στο Χαϊδάρι, στην συμβολή της Λ. Αθηνών με την οδό Σατωβριάνδου.

«Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διερευνά τις συνθήκες εμπλοκής δύο αστυνομικών στο σημερινό περιστατικό πυροβολισμών, από άγνωστους δράστες, στο Χαϊδάρι, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ιδιώτη», ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..

Τον γάζωσαν με έξι σφαίρες

Από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν έξι κάλυκες από δύο διαφορετικά όπλα.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν πολεμικό όπλο καλάσνικοφ και πιστόλι των 9 χιλιοστών και είχαν στήσει ενέδρα στο θύμα τους, το οποίο οδηγούσε το ΙΧ αυτοκίνητο του και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Οι δύο ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το αυτοκίνητο, όπου πυροβόλησαν τον οδηγό και στην συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

Οι έρευνες για τις δραστηριότητες του 49χρνου βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί το κίνητρο της αιματηρής επίθεσης.

Οι κάλυκες από το καλάσνικοφ των δραστών και από εννιάρι πιστόλι που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης, θα μεταφερθούν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών για βαλλιστική εξέταση. Οι αστυνομικοί ερευνούν επίσης την εκδοχή το πιστόλι να μην είναι των δραστών, αλλά ανθρώπων που συνόδευαν το θύμα, αν και επισήμως δεν είχε φρουρά.


news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα