Απεργία - Τετάρτη 2 Οκτωβρίου: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Απεργία σήμερα Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, λόγω του πολυνομοσχεδίου, που περιλαμβάνει διατάξεις και με τις αλλαγές στα εργασικά.

Τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία πρωτοστατούν για άλλη μια φορά τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες. Ετσι, απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ, ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο από κανένα λιμάνι της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι ναυτεργάτες.

Επίσης, ο δημόσιος τομέας, μετά από απόφαση της ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος της βάρδιας. Στη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι σε δήμους, εφορίες, νοσοκομειακοί γιατροί, πολεοδομίες, νομαρχίες, δάσκαλοι και καθηγητές.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει, για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1 (Ηλεκτρικός), 2 και 3 του Μετρό, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, «προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως 15:00», με αίτημα τη ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού. Ωστόσο, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας και την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα