Δεν θα διατεθεί ποτέ σε παραγωγή η Barbie με το όνομά της Ελένης Αντωνιάδου

Δεν θα διατεθεί ποτέ σε παραγωγή η Barbie με το όνομά της Ελένης Αντωνιάδου

Αλυσιδωτές εξελίξεις προκαλεί η αποκάλυψη ότι η Ελένη Αντωνιάδου δεν είναι ερευνήτρια που εργάζεται της NASA μετά και από το «άδειασμα» που υπέστη από καθηγητές της, διεθνή μέσα ενημέρωσης, μέχρι και από τον ίδιο τον διαστημικό οργανισμό.

Η εν λόγω αποκάλυψη προκαλεί ντόμινο εξελίξεων σε ότι έχει να κάνει με την πλαστή όπως αποδείχθηκε ταχεία ανέλιξη της Ελένης Αντωνιάδου στις βαθμίδες της επιστημονικής κοινότητας, κάτι που ήταν λογικό να συμβεί ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκαν εκτεθειμένα ένα σωρό πρόσωπα, πολιτικά κόμμα και οργανισμοί, από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως μέχρι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, τον κολοσσό της παγκόσμιας βιομηχανίας παιχνιδιών Mattel κ.α.

Στο πλαίσιο λοιπόν των εορτασμών για τα 60 χρόνια της Barbie και για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Mattel σκόπευε να τιμήσει περισσότερα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα (#MoreRoleModels) από κάθε άλλη φορά σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα κορίτσια.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Ελένη Αντωνιάδου, η "ερευνήτρια της NASA" που ήταν να γίνει η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model για την “προσφορά της στον τομέα τεχνητών οργάνων γεγονός που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη”.

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie είχε πει σχετικά με την επιλογή της Ελένης Αντωνιάδου κι άλλων παρόμοιων role models, ότι «Εδώ και 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δουν πως έχουν επιλογές. Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο για όλες τις ηλικίες». Για να συμπληρώσει: «Η Barbie πιστεύει πως τα κορίτσια δεν πρέπει να γνωρίσουν έναν κόσμο, μια δουλειά ή ένα όνειρο που να μην έχουν κατακτήσει οι γυναίκες. Μέσω των παγκόσμιων στρατηγικών μας, ξεκινάει ένα κίνημα για να γίνει η Barbie ως το απόλυτο brand ενδυνάμωσης των κοριτσιών.»

Μάλιστα τότε και η Ελένη Αντωνιάδου είχε προβεί και η ίδια σε δηλώσεις, αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στο στόχο της. Συγκεκριμένα, είχε πει : «Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι”.

Ωστόσο, όπως εξήγησε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Mattel στην Ελλάδα με την οποία επικοινωνήσαμε, η συγκεκριμένη κούκλα Barbie με τη μορφή της Ελένης Αντωνιάδου δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δείγμα που τελικά δεν διατέθηκε σε παραγωγή.

Και απ’ ότι φαίνεται μάλλον δεν πρόκειται ποτέ να βρει θέση στα ράφια των καταστημάτων παιχνιδιών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο το κόσμο μετά και τις πρόσφατες καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της δήθεν "ερευνήτριας της NASA".