Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό. Πάνω από 2.300 πρόσφυγες από τη Δευτέρα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το προσφυγικό. Πάνω από 2.300 πρόσφυγες από τη Δευτέρα

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έχει συγκαλέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για σήμερα το μεσημέρι με αφορμή τις αυξημένες αφίξεις προσφύγων το τελευταίο διάστημα

Η σύσκεψη αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 και θα μετάσχουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσος και ο υφυπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Πρόκειται για την τρίτη σύσκεψη που γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για το προσφυγικό, καθώς προηγήθηκε η διυπουργική σύσκεψη στις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά και η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στις 31 Αυγούστου.

Πάνω από 2.300 πρόσφυγες από τη Δευτέρα

Σε διάστημα μιας μόλις εβδομάς, 2.323 πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά νησιά, ενώ η επιδείνωση του καιρού κάνουν ακόμη πιο επικίνδυνη τη διέλευση αυτών των ανθρώπων. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα η Λέσβος έχει υποδεχτεί 1.414 άτομα, η Χίος 345 και η Σάμος 564.

ΓΕΕΘΑ: 12.769 υπεράριθμοι στις δομές των νησιών

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 διαμένουν σε 32 δομές διαχείρισης ΕΔ, 40.662 πρόσφυγες και μετανάστες, με δυνατότητα φιλοξενίας 27.893 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες και μετανάστες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα