Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: Η σοκαριστική περιγραφή του γιατρού και οι μαρτυρίες

Τραγωδία στον Αλμυρό Βόλου: Η σοκαριστική περιγραφή του γιατρού και οι μαρτυρίες

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο τραγικός θάνατος που βρήκε η 14χρονη μαθήτρια σε λούνα παρκ στον Αλμυρό Βόλου. Τα μηνύματα των φίλων και συγγενών της 14χρονης ραγίζουν καρδιές, ενώ όπως έγινε γνωστό ο πατέρας της βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο μετά το δυστύχημα. Η τραγική ειρωνεία δεν είναι μόνο ότι πριν μερικά χρόνια μια 9χρονη είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ίδιο παιχνίδι της ίδιας εταιρίας, αλλά και ότι ο πατέρας της 14χρονης ως επαγγελματίας οδηγός ήταν αυτός που μετέφερε τα παιχνίδια του αυτοσχέδιου λούνα παρκ στο σημείο. Το δυστύχημα έγινε περίπου στις έντεκα το βράδυ της Παρασκευής. Το 14χρονο κορίτσι βρήκε τραγικό θάνατο όταν εκσφενδονίστηκε από ένα παιχνίδι, με την ονομασία «χαλί» και κατέληξε με σφοδρότητα πάνω σε άλλα μηχανήματα, δίχως τελικά να καταφέρνει να κρατηθεί στην ζωή. Τα λόγια του γιατρού που βρέθηκε στο σημείο συγκλονίζουν...

Οι συνθήκες δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί. 

Ωστόσο, μαρτυρίες αναφέρουν ότι η άτυχη 14χρονη ενώ βρισκόταν πάνω στο παιχνίδι, σηκώθηκε όρθια και ύψωσε και τα χέρια της, όπως έκαναν και οι φίλοι της για να βγάλουν φωτογραφία. Εκείνη τη στιγμή έπεσε από το «χαλί» από μεγάλο ύψος και το σώμα της κατέληξε σε ένα άλλο παιχνίδι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία: 

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα κ. Βασιλική Δαλακούρα που ήταν πάνω στο παιχνίδι με την κόρη της και μίλησε μετά στο e-thessalia.gr, ενώ η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς μικρών παιδιών, που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το έδαφος. Κάποια στιγμή η άτυχη κοπέλα εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά της, από μεγάλο ύψος, και κατέπεσε με σφοδρότητα στα κάγκελα διπλανού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. 

Το κορίτσι, όπως διαπιστώθηκε, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κατάγματα, που οδήγησαν στον θάνατό της, σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας, Παύλο Μαλινδρέτο. «Παρά τις προσπάθειες —έφτασε γιατρός, νοσηλεύτρια και ασθενοφόρο στον τόπο του δυστυχήματος— δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το παιδί. Στο Κέντρο Υγείας διασωληνώθηκε, αλλά το παιδί ήταν ήδη χωρίς σφυγμό», δήλωσε ο κ. Μαλινδρέτος στην ΕΡΤ. 

«Το χειριζόταν ένας Πακιστανός»

Σύμφωνα με μία νέα καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, το παιχνίδι του λούνα παρκ, την ώρα της τραγωδίας, δεν χειριζόταν καν ο άνθρωπος που το χειριζόταν συνήθως αλλά ένας άλλος, αλλοδαπός.

Η εργαζόμενης στο παζάρι του Αλμυρού, είπε μεταξύ άλλων: «Έγινε πανικός, μαζεύτηκε κόσμος, η αδελφή μιας φίλης μου μας είπε ότι σκοτώθηκε που βρίσκονταν στο χαλί. Κατευθείαν κατάλαβα, γιατί είχα ανεβεί σε αυτό το παιχνίδι πριν από λίγες ημέρες. Τα σίδερα δεν σε κρατάνε, έχει ένα κενό, σηκώνεσαι αυτό αυτό το παιχνίδι πάρα πολύ εύκολα. Αυτός που χειριζόταν το παιχνίδι ήταν πακιστανικής καταγωγής και το πήγαινε γρήγορα, το πήγαινε με 50 χλμ, έτσι μας είπαν. Δεν ήταν ο κύριος που το χειριζόταν τις υπόλοιπες ημέρες. Το ξέραμε το κορίτσι, ήταν πολύ όμορφη και συλλυπητήρια στους γονείς της».

«Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της»

Την ίδια στιγμή μία μητέρα, που την ώρα της τραγωδίας ήταν πάνω στο ίδιο παιχνίδι του λούνα παρκ με την κόρη της, περιέγραψε στην ΕΡΤ τι συνέβη. Σύμφωνα με την ίδια, στην τελευταία περιστροφή το παιχνίδι άρχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα, σαν να είχε χαθεί ο έλεγχος. «Κρατούσα την κόρη μου τόσο σφιχτά για να μην φύγει, που μελάνιασε το χέρι της», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ελεύθερη η ιδιοκτήτρια του λούνα παρκ

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, η οποία οδηγήθηκε στην εισαγγελέα υπηρεσίας και σήμερα το μεσημέρι αφέθηκε ελεύθερη. Η 73χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης φέρεται να υποστηρίζει ότι τα παιχνίδια του λούνα παρκ είναι πιστοποιημένα και πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Η υπόθεση θα διερευνηθεί με προκαταρτική που θα παραγγελθεί από την Εισαγγελία.  

Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 14χρονης που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

Στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύεται ο πατέρας του άτυχου 14χρονου κοριτσιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-thessalia.gr, o συγκλονισμένος πατέρας νοσηλεύεται με σοβαρό πρόβλημα καρδιάς, από τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Νοσοκομείο του Βόλου. Η καρδιά του δεν άντεξε το βάρος της απώλειας του παιδιού του και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή αλλά κρίσιμη.

Όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, ο πατέρας της άτυχης έφηβης είναι οδηγός φορτηγού και πριν μόλις μία εβδομάδα, μετέφερε μέρος του εξοπλισμού που τελικά χρησιμοποιήθηκε για να «στηθεί» το λούνα παρκ. Μια εβδομάδα αργότερα, μέρος αυτού του εξοπλισμού θα γινόταν η αιτία για να βρει το παιδί του τραγικό θάνατο.

Στο ίδιο παιχνίδι της ίδιας εταιρίας είχε τραυματιστεί σοβαρά 9χρονη

Το 2009, ένα κορίτσι εννέα ετών είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ίδιο παιχνίδι σε λούνα παρκ στην Χαλκίδα.

“Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια και δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι φόβοι μας με αυτά που είχαμε πει τότε στο δικαστήριο ότι το δικό μας το παιδί σώθηκε από ένα θαύμα και δυστυχώς θα θρηνήσουμε θύματα. Οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν, ένα νεαρό κορίτσι έχασε τη ζωή του άδικα”, είπε ο κ. Γιάννης Μπουρτζίκας, ο πατέρας του κοριτσιού που είχε τραυματιστεί στη Χαλκίδα.

“Είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα, το παιδί είχε ανέβει στο ίδιο παιχνίδι στη Χαλκίδα στις 29 Ιουλίου το 2009, η μικρή ήταν τότε εννέα ετών. Μας είχαν βεβαιώσει και ο χειριστής και οι υπεύθυνοι ότι το μηχάνημα παρέχει ασφάλεια και πως είναι πιστοποιημένο. Το παιδί ανέβηκε και κάθισε ακριβώς στην ίδια θέση με αυτή του κοριτσιού. Ξαφνικά το μηχάνημα ενώ οι κινήσεις ήταν ομαλές άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα. Η ταχύτητα ήταν μεγάλη και κάποια στιγμή είδα ότι τα πόδια του παιδιού άρχισαν να αναπηδούν από το πάτωμα. Τότε πήγα αμέσως στον χειριστή και του είπα να σταματήσει αμέσως το μηχάνημα γιατί το παιδί θα πέσει. Δεν πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα, το παιδί γλίστρησε κάτω από τη μπάρα, κρεμάστηκε από το σίδερο που υπήρχε, έφυγε στον αέρα από ύψος 15 μέτρων. Το παιδί έπαθε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αφαίρεση σπλήνας, θλάση των νεφρών, κατάγματα στη λεκάνη, κατάγματα στο κεφάλι”, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουρτζίκας.

Συγκλονίζει ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο της τραγωδίας

Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιατρού του Κέντρου Υγείας του Αλμυρού που βρισκόταν στο λούνα παρκ την ώρα που σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός της άτυχης 14χρονης.

“Ήταν περίπου 10:30 όταν κάποιος με φώναξε από το πλήθος και μου είπε ότι ένα κοριτσάκι τραυματίστηκε και λιποθύμησε. Εγώ όταν πήγα κοντά το κορίτσι ήταν κάτω, δεν είχε τις αισθήσεις του, ήταν αιμόφυρτο και δεν είχε σημεία ζωής. Όταν το είδα το κορίτσι, δεν είχε σφυγμό”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννης Σταύρος και πρόσθεσε:

“Ξεκίνησα να δώσω τις πρώτες βοήθειες, αμέσως μετά κατέφθασε και το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας του Αλμυρού, μεταφέρθηκε το κορίτσι στο Κέντρο Υγείας, ήρθε κινητή μονάδα από το νοσοκομείο του Βόλου, διασωληνώθηκε, συνεχίστηκε η ανάνηψη αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Ήταν πολλές οι κακώσεις, είχε χτυπήματα στο κεφάλι, στα άκρα, στο σώμα της. Ήταν αδύνατο να σωθεί”.

Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα για την 14χρονη

Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές της 14χρονης αδυνατούν να πιστέψουν τον αιφνίδιο χαμό της και, μάλιστα, με τόσο τραγικό τρόπο. Τα μηνύματα στο FB συγκλονίζουν:

«Καλό ταξίδι μικρή μου σ’αγαπάω»

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου ξαδερφουλα! τα λόγια είναι φτωχά. Καλό παράδεισο αστερι μου» 

«Καλό παράδεισο αγγελούδι!!!!!»

«Τα λόγια περισσεύουν …..Καλό ταξίδι να έχει η ψυχούλα του και κουραγιο στους γονείς και τα αδέλφια της!»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα