Στις φλόγες έχει παραδοθεί δάσος στον Κιθαιρώνα: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Στις φλόγες έχει παραδοθεί δάσος στον Κιθαιρώνα: Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής

Στις φλόγες έχει παραδοθεί δάσος στον Κιθαιρώνα στην περιοχή Ερυθρές του δήμου Μάνδρας-Ειδύλλιας της Αττικής, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, 2 αεροσκάφη και δύο PZL.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί δάσος στον Κιθαιρώνα στην περιοχή Ερυθρές του δήμου Μάνδρας-Ειδύλλιας της Αττικής. Πρόκειται για μία φωτιά που δεν θέλουμε να γίνει μεγάλη, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούμε με ισχυρές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουμε, δήλωσε το απόγευμα στο One TV ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. «Είναι στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη δυτική πλευρά και δεν απειλείται οικισμός. Σε 2-3 ώρες ελπίζουμε πως θα την έχουμε περιορίσει γιατί στην περιοχή δεν πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι», συμπλήρωσε.

Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 3 ομάδες πεζοπόρου με 25 πυροσβέστες.

Φωτιές σε τρεις ακόμα περιοχές

Με 27 πυροσβέστες και 13 οχήματα αλλά και μία ομάδα πεζοπόρου επιχειρεί η πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Σταυράκι Ιωάννινων. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση και προς το παρόν δεν απειλεί κατοικίες. 

Νωρίτερα, στην Βιάννο Ηρακλείου τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν άμεσα τη φωτιά που ξέσπασε σε χορτολειβαδική έκταση, μακριά από κατοικημένη περιοχή. 

Λίγο αργότερα, οι πυροσβέστες στην Κρήτη κλήθηκαν για φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Κεραμειά Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά καίει σε έκταση με ελιές και στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα και ένας αξιωματικός. 

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι ωστόσο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η φωτιά θα τεθεί άμεσα υπό έλεγχο, όπως ακριβώς έγινε και στη Βιάννο. 

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στην Κρήτη, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θα είναι υψηλός.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα