Πόρτο Χέλι: Σε σοβαρή κατάσταση η 60χρονη, τι ισχυρίζεται ο χειριστής του σκάφους

Πόρτο Χέλι: Σε σοβαρή κατάσταση η 60χρονη, τι ισχυρίζεται ο χειριστής του σκάφους

Τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πόρτο Χέλι όπου δύο αδέλφια έχασαν τη ζωή τους ενώ η αδελφή τους χαροπαλεύει έπειτα από σύγκρουση της βάρκας τους με 12μετρο ταχύπλοο θα επιχειρήσουν να φωτίσουν ειδικευμένοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με ειδικό πραγματογνώμονα.

Το ταχύπλοο που έχει δυο εξωλέμβιες 350 ίππων η κάθε μία, φαίνεται από τις αποκλειστικές φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr ότι έχει φθορές στη δεξιά πλευρά αλλά και στις προπέλες. Από τα ευρήματα αυτά πιθανολογείται ότι το ταχύπλοο πέρασε πάνω από τη βάρκα.

Πλακιωτάκης: Υπήρχε φως στο μικρό σκάφος που επέβαιναν τα τρία αδέλφια

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ρωτήθηκε -κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ- αν η μικρή βάρκα στην οποία επέβαιναν τα τρία αδέλφια είχε φως. «Οι πληροφορίες που έχω αυτή την ώρα είναι ότι υπήρχε έστω και ελάχιστο φως στο μικρό σκάφος» είπε ο κ. Πλακιωτάκης αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν την ώρα που το 12μετρο ταχύπλοο βύθισε τη βάρκα.

Το γεγονός ότι η βάρκα στην οποία επέβαιναν τα τρία αδέλφια είχε φως ναυσιπλοϊας, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η ναυτική τραγωδία. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι ο οδηγός του ταχυπλόου κινούνταν με αυξημένη ταχύτητα, ενώ σημείωσε ότι την ώρα της τραγωδίας στην περιοχή επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες.

Ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου εξαφανίστηκε όταν έδεσε το φουσκωτό σε λιμανάκι στο Πόρτο Χέλι και αποβίβασε τα άλλα 10 άτομα που μετέφερε. Παρουσιάστηκε με δικηγόρο στο Λιμενικό όταν συνειδητοποίησε ότι ο εντοπισμός του ήταν θέμα χρόνου, αφού είχε χρησιμοποιήσει το κινητό του για να επικοινωνήσει με μια γυναίκα που επίσης επέβαινε στο ταχύπλοο την ώρα της τραγωδίας. Οι αξιωματικοί του Λιμενικού έχουν πάρει αίμα από τον 44χρονο Γάλλο κτηματομεσίτη για να διαπιστώσουν αν το επίπεδο του αλκοόλ στον οργανισμό ήταν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου τους στις Σπέτσες οι Γάλλοι που επέβαιναν στο ταχύπλοο είχαν καταναλώσει ένα μπουκάλι κρασί κι ένα καραφάκι ούζο.

Σοβαρή η κατάσταση της 60χρονης - Μεταφέρεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Σάββας

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 60χρονη γυναίκα που μαζί με τα δύο αδέλφια της επέβαινε σε βάρκα στο Πόρτο Χέλι όταν τους εμβόλισε 12μετρο ταχύπλοο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε αρχικώς στο κέντρο υγείας Κρανιδίου αλλά στη συνέχεια κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.

Από λεπτό σε λεπτό η 60χρονη γυναίκα πρόκειται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Άγιο Σάββας, διότι στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Η γυναίκα είναι διασωληνωμένη, έχει κατάγματα στην αριστερή της πλευρά και ο θώρακάς της είναι γεμάτος με αίμα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της 60χρονης κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή. Οι γιατροί κρίνουν απαραίτητη την εισαγωγή της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για να φεύγουν τα αιματώματα, να πάρει την κατάλληλη αγωγή και στη συνέχεια να χειρουργηθεί.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα