Επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ στην Κρήτη: Με ρήξη τυμπάνου η ελεγκτής

Επίθεση σε ελεγκτές της ΑΑΔΕ στην Κρήτη: Με ρήξη τυμπάνου η ελεγκτής

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου με ρήξη τυμπάνου βρίσκεται η ελεγκτής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων μετά την βίαιη επίθεση που δέχθηκε από οδηγό φορτηγού τον οποίο επιχείρησε να ελέγξει έξω από την πόλη του Ρεθύμνου. Ο οδηγός του φορτηγού βιαιοπράγησε επίσης εναντίον ενός ακόμη ελεγκτή ο οποίος μεταφέρθηκε και αυτός στο νοσοκομείο.

Ο οδηγός αναζητείται αλλά οι ελεγκτές, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές πήραν τις πινακίδες του φορτηγού. Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αρχηγό της Αστυνομίας για το θέμα.

Από την πλευρά του ξεκάθαρο μήνυμα σε ότι αφορά τους ελέγχους από την ΑΑΔΕ, έστειλε από το Ηράκλειο που βρίσκεται εκτάκτως, ο διοικητής Γιώργος Πιτσιλής.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής:

«Ήρθα εδώ στο Ηράκλειο μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό. Πρόκειται για μια πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση σε υπαλλήλους των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, η οποία θα αντιμετωπιστεί από το κράτος δικαίου όπως αρμόζει στην περίπτωση. Θέλω να είναι σαφής και κατηγορηματικός. Τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Ως διοικητής της ΑΑΔΕ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα στελέχη των υπηρεσιών μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, αλλά και τη συμπαράσταση τόσο τη δίκη μου, όσο και όλων των εργαζομένων της ΑΑΔΕ, στους δυο συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν».

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Τασσόπουλο, ο 58 χρονος ελεγκτής δέχθηκε χτύπημα από πέτρα, ενώ η 55χρονη χτύπημα από γροθιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα