Τραγωδία στη Ρόδο: Γαλλίδες οι δύο αδερφές που πνίγηκαν σε πισίνα. Η μια πήγε να σώσει την άλλη

Τραγωδία στη Ρόδο: Γαλλίδες οι δύο αδερφές που πνίγηκαν σε πισίνα. Η μια πήγε να σώσει την άλλη

Ανείπωτη τραγωδία με θύματα δυο αδερφές από την Γαλλία.

Δύο νεαρά κορίτσια, αδελφές από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών, που ήρθαν από το εξωτερικό στη χώρα μας για διακοπές, βρήκαν τραγικό θάνατο χθες το βράδυ στη Ρόδο, στην πισίνα ξενοδοχείου της περιοχής Ιαλυσού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο κοπέλες, βρέθηκαν νεκρές στην πισίνα του ξενοδοχείου λίγο πριν από τις 7 το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλιστα αρχικά το ΕΚΑΒ παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Η δεύτερη βρίσκονταν στον πάτο της πισίνας και δεν φαινόταν

Οι διασώστες επέστρεψαν ξανά πίσω και την παρέλαβαν αλλά όλα είχαν πλέον τελειώσει.

Προσπάθησαν να σωθούν

Οι πρώτες πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΡΟΔΙΑΚΗ, παραπέμπουν στο ότι η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δυστυχώς, βρήκαν και οι δύο τραγικό θάνατο. Οι δύο Γαλλίδες, είχαν έρθει στη Ρόδο για διακοπές, μαζί με μία ακόμα αδελφή τους, πριν από μερικές μέρες, και διέμεναν σε γνωστό ξενοδοχείο της Ιαλυσού.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ιαλυσού να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Ιαλυσού που εκτυλίχθηκε η τραγωδία, βρίσκονταν και διενεργούσαν έρευνες ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας που διατάχθηκε.

Σήμερα, Πέμπτη θα προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου σε βάρος των οποίων αναμένεται να ασκηθούν διώξεις.

Χωρίς ναυαγοσώστη η πισίνα

Εξίσου σοκαριστική είναι και η είδηση ότι στην πισίνα, τη στιγμή του τραγικού συμβάντος, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης, ως όφειλε να υπάρχει, διότι... είχε λήξει το ωράριό του και δεν είχε αναπληρωθεί το κενό του.

Επικοινωνία Θεοχάρη με τον Γάλλο πρέσβη

Επικοινωνία με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, είχε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης θεοχάρης, με αφορμή τον πνιγμό των δύο Γαλλίδων αδελφών σε πισίνα ξενοδοχείου της Ρόδου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός μετέφερε τη θλίψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του ιδίου, για το χαμό των δυο νέων κοριτσιών και ενημέρωσε τον Γάλλο πρέσβη ότι η κινητοποίηση του υπουργείου είναι άμεση και έχει επιληφθεί των ενεργειών.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρέσβης εξέφρασε την ικανοποίηση για την άμεση αντίδραση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

Ο υπουργός Τουρισμού έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής, ενώ αρμόδιος από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δωδεκανήσου θα μεταβεί σήμερα στο σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπιο έλεγχο.

με πληροφορίες από rodiaki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα