Εντοπίστηκε σε βαθιά χαράδρα ηλικιωμένος που αγνοούνταν στην Ευρυτανία

Εντοπίστηκε σε βαθιά χαράδρα ηλικιωμένος που αγνοούνταν στην Ευρυτανία

Τραυματισμένος αλλά σε καλή κατάσταση εντοπίστηκε σε βαθιά χαράδρα στη «Σαράνταινα».

Αίσιο τέλος είχαν οι αναζητήσεις του 72χρονου από την Άμπλιανη Ευρυτανίας που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Δευτέρας (22/7) στις πλαγιές της Σαράνταινας, όπου ανέβηκε για να μαζέψει τσάι.

Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σε βαθιά χαράδρα, τραυματισμένος στο πόδι, αλλά χωρίς να έχει χτυπήσει στο κεφάλι και είχε κανονικά τις αισθήσεις του.

Δυστυχώς εξαιτίας του προβλήματός του, που δεν μπορεί να μιλήσει, μετά τον τραυματισμό του δεν είχε κανέναν άλλο τρόπο να καλέσει σε βοήθεια.

Στην κυριολεξία αβοήθητος, περίμενε τη σωτηρία που ήρθε τελικά από τους Πυροσβέστες της ΠΥ Καρπενησίου, τους εθελοντές του χωριού και την Αστυνομία που διενεργούσαν αναζητήσεις. Δεν χρειάστηκε τελικά ο σκύλος της 7ης ΕΜΑΚ που δεν πρόλαβε να φτάσει στο σημείο.

Πυροσβέστες τον προσέγγισαν και επιβεβαίωσαν την καλή κατάσταση της υγείας του, δίνοντάς του λίγο νερό που το στερήθηκε για σχεδόν 24 ώρες.

Για την ολοκλήρωση της αποστολής διάσωσης ωστόσο μένει ακόμη το πιο δύσκολο κομμάτι, καθώς ο ηλικιωμένος έχει πέσει σε πλαγιά αρκετά μέτρα κάτω από το μονοπάτι και η μόνη λύση είναι η ανάσυρσή του με φορείο.

 

lamiareport

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα