Επί ποδός για τις ζημιές στα κτίρια της Αθήνας: Έλεγχοι και αποκλεισμοί σημείων

Επί ποδός βρίσκονται τα κλιμάκια του δήμου Αθηναίων μετά το σεισμό 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή αλλά και τους μετασεισμούς που σημειώνονται. Τριάντα κλιμάκια μηχανικών του δήμου καθώς και συνεργεία της Δημοτικής Αστυνομίας συνεχίζουν τους ελέγχους στις δημοτικές υποδομές προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό και να αποκλειστούν τα σημεία μεγάλης επικινδυνότητας, από πεζούς και αυτοκίνητα.

 

Ζημιές σε 15 κτίρια της Αθήνας από τον σεισμό

Σύμφωνα με το συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων, που συνεδρίασε υπό τον γενικό γραμματέα του δήμου Λευτέρη Καστανάκη, οι ζημιές είναι περιορισμένες και παρατηρούνται, έως τώρα, σε 15 κτίρια σε όλη την πόλη, στη συντριπτική τους πλειονότητα εγκαταλελειμμένα ή ακατοίκητα διατηρητέα. Σε 75 εγκαταλελειμμένα κτίρια, που ο δήμος Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα, συνεργεία ολοκλήρωσαν την επανατοποθέτηση της ειδικής προειδοποιητικής σήμανσης για πεζούς και αυτοκίνητα.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες και να μην καταστρέφουν ή μετακινούν την ειδική σήμανση.

 

Ελεγχοι σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Οι έλεγχοι είναι εντατικοί και στους 72 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να έχουν ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα.

 

Πτώση σοβάδων και ζημιές από τον σεισμό

Από ελέγχους και αυτοψίες που διενεργήθηκαν έως τώρα από τη Δημοτική Αστυνομία για την καταγραφή ζημιών και τον εντοπισμό σημείων με πρόβλημα που προκλήθηκαν από τη σεισμική δόνηση διαπιστώθηκε πτώση σοβάδων και μερική κατάρρευση δομικών στοιχείων κτιρίων στα ακόλουθα σημεία:

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας έχει θέσει τον μηχανισμό του δήμου Αθηναίων σε επιφυλακή, ενώ επισκέφθηκε με κλιμάκιο στελεχών του δήμου Αθηναίων, σημεία της πόλης που έχουν πληγεί από τον σεισμό.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ