Νεκρή 17χρονη τουρίστρια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ανησυχία για Έμπολα;

Νεκρή 17χρονη τουρίστρια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ανησυχία για Έμπολα;

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές μίας οικογένειας από την Ιταλία στην Ελλάδα με την 17χρονη κόρη τους να καταλήγει το πρωί της Τετάρτης στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη η κοπέλα διακομίστηκε εσπευσμένα από το νησί με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η διακομιδή έγινε με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, ύποπτου για ιό Έμπολα ή παρεμφερούς μολυσματικού ιού. Η 17χρονη πήγε στο νοσοκομείο Νάξου με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γιατροί του νησιού στο ΕΚΑΒ.

Η πρώτη διάγνωση στη Νάξο ήταν μηνιγγίτιδα, αλλά εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο το νεαρό κορίτσι να έχει προσβληθεί από τον Έμπολα.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων θα είναι έτοιμα την Πέμπτη.

Οι γιατροί που αντιμετώπισαν το περιστατικό στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ο διοικητής του νοσοκομείου Ευθύμιος Γεωργόπουλος διαψεύδουν την εκδοχή του Έμπολα και συστήνουν ψυχραιμία μέχρι να βγουν τα τελικά αποτελέσματα. «Η μόνη διάγνωση που υπάρχει είναι ότι δεν πρόκειται για Έμπολα», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας. «Η αιτία του θανάτου είναι υπό διερεύνηση υπό την ευθύνη του ΚΕΕΛΠΝΟ», τόνισε ακόμα.

Στο πλευρό της ήταν από την πρώτη στιγμή οι γονείς της οι οποίοι ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τι κακό τους βρήκε.

Η ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το θάνατο 17χρονης Ιταλίδας, η οποία διακομίστηκε εσπευσμένα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας και κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό.

Με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα