Χαλκιδική: Το παιδί μου γύρισε να δει πως είμαι και τον πλάκωσε λαμαρίνα

Χαλκιδική: Το παιδί μου γύρισε να δει πως είμαι και τον πλάκωσε λαμαρίνα

Μουδιασμένοι είναι όλοι όσοι έζησαν τη φρίκη στη Χαλκιδική. Οι κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ, οι συγγενείς των θυμάτων κλαίνε τους ανθρώπους που έχασαν μέσα σε λίγα λεπτά από το φονικό μπουρίνι, οι τραυματίες μιλούν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα δραματικά λεπτά που βίωσαν. 

Μια μητέρα περιγράφει πώς έπεσε μια λαμαρίνα πάνω στον 11χρονο γιο της, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και στην πλάτη. 

Ο 11χρονος σώθηκε την τελευταία στιγμή από το φονικό μπουρίνι. Καταπλακώθηκε από μια ιπτάμενη λαμαρίνα. Μετά από 16 χρόνια μαζί με την οικογένειά του ήρθαν από τη Γερμανία στη Χαλκιδική για διακοπές. Στα Φλογητά τους βρήκε το κακό, τη στιγμή που η πενταμελής οικογένεια πήγαινε για παγωτό. 

«Τρέχαμε στο δρόμο και μας πήρε σβάρνα. Ο άντρας μου έτρεχε μπροστά και η κόρη μου. Ο μικρός γύρισε πίσω να δει εμένα που ήμουν με τον μικρό μου στο χέρι και είδα τις λαμαρίνες από πάνω μου, πετούσανε», είπε η μητέρα.

Το αγοράκι χτυπήθηκε στο κεφάλι και του έκαναν 20 ράμματα. Ήταν αιμόφυρτος στο δρόμο, με τους γονείς του να προσπαθούν να βρουν τρόπο να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. 

Τους βοήθησε ένας νεαρός που τους πήγε στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών, όπου οι γιατροί του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και από εκεί το μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη.

Πέντε ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 3 έως 15 ετών από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Τα τέσσερα από αυτά πήραν μετά από δύο ημέρες εξιτήριο, ενώ ένα 11χρονο αγοράκι παρέμεινε καθώς έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι. 

Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται 8 τραυματίες, εκ των οποίων μία γυναίκα διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής είναι πέντε τραυματίες, ενώ στο Νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένα παιδί. 

Την ίδια ώρα ο άνθρωπος που έχασε μέσα σε δέκα λεπτά τη γυναίκα του Οάνα και τον 8χρονο γιο του Ντράγκο στην ταβέρνα στα Νέα Πλάγια, πήρε την Παρασκευή εξιτήριο. Ήρθαν συγγενείς του από τη Ρουμανία, τον πήραν και επέστρεψε στη χώρα του για να κηδέψει σύζυγο και παιδί. Από την πρώτη στιγμή τον παρακολουθούσε ψυχολόγος, όπως και τους υπόλοιπους τραυματίες στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Το 8χρονο αγοράκι το πήρε και το σήκωσε ο αέρας στην κυριολεξία. Η ιδιοκτήτρια της ταβέρνας που προσπάθησε να σώσει τον μικρό είναι σε κατάσταση σοκ.

Η μητέρα του μικρού δεν πρόλαβε να αντιδράσει, όταν έπεσε το σκέπαστρο της ταβέρνας. 

Το νοσοκομείο Πολυγύρου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και συνομίλησε με όλους τους τραυματίες. 

Νέα  συγκλονιστικά βίντεο από τη θεομηνία

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το 10λεπτο του τρόμου στη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας και προκαλεί σοκ. Ξαφνικά το φως σβήνει σε ταβέρνα της περιοχής. Σπάνε τα πάντα. Επικρατεί πανικός. Μωρά κλαίνε, ο κόσμος φωνάζει. 

Το φως ανάβει και φαίνεται λεπτό προς λεπτό ο κακός χαμός. Από τον ισχυρό άνεμο πέφτουν τέντες, τραπέζια, καρέκλες. Ο κόσμος παρακολουθεί φοβισμένος μέσα από το μαγαζί.

Σε ξενοδοχείο, οι τουρίστες κοιτάζουν με τρόμο το μπουρίνι να «μαστιγώνει» την γυάλινη πόρτα, με τον υπάλληλο να προσπαθεί να την κρατήσει κλειστή. 

Δε γλίτωσε ούτε το κοιμητήριο

Η φύση επιτέθηκε με μανία και στα κοιμητήρια έξω από τα Νέα Πλάγια. Καντήλια πεσμένα, εικονίσματα στο έδαφος μαζί με λουλούδια, φωτογραφίες αγαπημένων. Ξηλωμένα μάρμαρα, ξεριζωμένα κυπαρίσσια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα