Η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την τραγωδία στη Χαλκιδική

Η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την τραγωδία στη Χαλκιδική

Η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται πνευματικά κοντά στις οικογένειες των θυμάτων και στους πληγέντες της Χαλκιδικής και προσεύχεται γι' αυτούς, αναφέρει σε δήλωσή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για τη φονική θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική και τον θάνατο έξι συνανθρώπων μας από τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται να μας υπενθυμίσουν, όχι απλώς τη δύναμη της φύσης, αλλά μάλλον την αντίδρασή της ως αποτέλεσμα των ασεβών ανθρωπίνων παρεμβάσεων σε αυτή, υπογραμμίζει ο κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη:

«Εις αυτήν την συγκλονιστικήν στιγμήν διά τους κατοίκους της Χαλκιδικής και γενικότερα της βορείου Ελλάδος, η Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως ευρίσκεται πνευματικώς και προσευχητικώς κοντά εις τας οικογενείας των θυμάτων και εις τους πληγέντας. Παρακαλεί τον Δημιουργόν και Προνοητήν του παντός να επουλώση τας πληγάς των και να φυλάττη την περιοχήν και όλην την Ελλάδα από κάθε περαιτέρω κίνδυνον και απειλήν.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται να μας υπενθυμίσουν, όχι απλώς την δύναμιν της φύσεως, αλλά μάλλον την αντίδρασίν της ως αποτέλεσμα των ασεβών ανθρωπίνων παρεμβάσεων εις αυτήν. Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, ως γνωστόν, επί δεκαετίας, αγωνίζεται δια την προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος, που είναι ο κοινός οίκος μας, και οφείλουμε όλοι να μην το καταστρέφουμε, διότι οι συνέπειες επηρεάζουν όχι μόνον τον τόπο όπου καταστρέφεται το φυσικό του οικοσύστημα, αλλά ολόκληρο τον πλανήτη. Καλούμε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως να κινηθή προς αυτήν την κατεύθυνσιν της διαφυλάξεως της Δημιουργίας και παρακαλούμε όλους να προσευχηθούν δια την ανάπαυσιν των ψυχών των θυμάτων και την αποκατάστασιν της υγείας των τραυματισθέντων από αυτήν την νέα φυσική καταστροφή, καθώς επίσης να συμπαρασταθούν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, εις τους συνανθρώπους μας που υπέστησαν ανυπολόγιστες υλικές ζημίες».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα