Ποιος σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο; Τι ερευνά η αστυνομία

Ποιος σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο; Τι ερευνά η αστυνομία

Τραγική "αυλαία" έπεσε, χθες, στις αγωνιώδεις αναζητήσεις για την Αμερικανίδα βιολόγο Σούζαν Ήτον. Τη σκυτάλη της μεγάλης κινητοποίησης για την αναζήτησή της λαμβάνει τώρα μία άλλη μεγάλη έρευνα των ελληνικών αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί τί συνέβη και η άτυχη 60χρονη βρήκε το θάνατο, καθώς όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Τα δεδομένα διαμορφώνουν μία σύνθετη κατάσταση, καθώς το σημείο όπου εντοπίστηκε εκτιμάται απίθανο να το προσέγγισε η ίδια για εξερεύνηση, αν και ήταν λάτρης της πεζοπορίας και της φύσης. Ως σοβαρό ενδεχόμενο εξετάζεται ότι η γυναίκα, ήδη νεκρή, μεταφέρθηκε εκεί προκειμένου να μην μπορεί εύκολα να εντοπιστεί από το μηχανισμό που είχε ήδη κινητοποιηθεί.

Τελικά, χθες, δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι υπαλλήλους, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κισσάμου μετέφεραν, από τα Πυργιανά, τη σορό της άτυχης βιολόγου, την οποία και παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Η Σούζαν Ήτον, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο Ινστιτούτο “Μαξ Πλανκ” Μοριακής Κυτταρικής Βιολογίας και Γενετικής (MPI-CBG) και καθηγήτρια στο Κέντρο Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης, εθεάθη για τελευταία φορά στις 2 Ιουλίου σε συνέδριο στο Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης.

Τόσο η αναζήτηση, όσο και η τραγική "αυλαία" της υπόθεσης βρίσκεται στο επίκεντρο και διεθνών ΜΜΕ, που κάνουν εκτενείς αναφορές σε όσα συνέβησαν στην Κρήτη. Στη διαδικτυακή του έκδοση, το CNN, αναφέρεται στις εξελίξεις ενώ φιλοξενεί και ανακοίνωση του Ινστιτούτου "Μαξ Πλανκ". Το abcnews φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Βαγγέλη Ζαχαριουδάκη καθώς και αντιδημάρχου Πλατανιά Κωνσταντίνου Μπεμπλιδάκη.

 Ποιος σκότωσε την Αμερικανίδα βιολόγο;

Τα μέχρι χθες στοιχεία της έρευνας παρέπεμπαν σε έγκλημα, το οποίο αν τελικώς επιβεβαιωθεί συνοδεύεται από έντονο μυστήριο και ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσει η αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ", η Αμερικανίδα επιστήμονας φορούσε τα ρούχα της και τα παπούτσια της. Βρισκόταν σε διαδικασία αποσύνθεσης, όμως και από την αυτοψία που έγινε – παρουσία αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Κρήτη και την Αθήνα και δύο ιατροδικαστών (Α. Παπαδομανωλάκη, Στ. Μπελιβάνη)- δεν προέκυπταν ασφαλή συμπεράσματα για τα ακριβή αίτια, αλλά ούτε και για τον χρόνο θανάτου της.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για συγκεκριμένο τρόπο θανάτωσής της δεν επιβεβαιώνονταν από τους παρόντες στην αυτοψία. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάτι, λόγω της κατάστασης που βρέθηκε η 60χρονη. Περιμένουμε τις απαντήσεις των ιατροδικαστών» σχολίασε αστυνομική πηγή.

 

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα