Σύρος: Έκλεψε τη Γαλάζια Σημαία από παραλία για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι

Σύρος: Έκλεψε τη Γαλάζια Σημαία από παραλία για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι

Σε παράνομη ενέργεια η οποία προκαλεί ζημιά και δυσφήμιση στην περιοχή του Κινίου προέβη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανεγκέφαλος πολίτης.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, αφαίρεσε – με το έτσι θέλω και λειτουργώντας ως νταής του χωριού – τη «Γαλάζια Σημαία» της παραλίας του Κινίου, η οποία τοποθετήθηκε στον ιστό της πριν από λίγες ημέρες και εξαφανίσθηκε, όλως περιέργως μέσα σ’ ένα βράδυ.

Το Κίνι είναι μία από τις παραλίες της Σύρου, οι οποίες βραβεύονται τα τελευταία χρόνια με «Γαλάζια Σημαία, ωστόσο, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που λίγο μετά την τοποθέτησή της στον ιστό που βρίσκεται δίπλα από το μνημείο της Παναγίας Γοργόνας, εξαφανίζεται ως δια μαγείας.

Πολλοί επιχειρηματίες και κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι, καθώς η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ένα περιβαλλοντικό βραβείο που συμβολίζει την καθαριότητα, την οργάνωση της παραλίας, καθώς και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους λουόμενους, ενώ για την εξασφάλισή της ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο πληρώνουν κάθε έτος ουκ ολίγα χρήματα για τον εξοπλισμό της πλαζ και την τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων που προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά τον δράστη, είναι γνωστός στην περιοχή, αφού όλοι γνωρίζουν ότι πρόκειται για πολίτη ο οποίος διαμένει εποχιακά στο Κίνι, ενώ το μεγαλύτερο διάστημα του έτους βρίσκεται στο εξωτερικό. Μάλιστα, τις προηγούμενες χρονιές είχε παραδεχθεί δημόσια ότι προβαίνει σε αυτή την παράνομη ενέργεια, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες για να αιτιολογήσει την πράξη του.

Από την προηγούμενη εβδομάδα οι υπεύθυνοι του Δήμου Σύρου Ερμούπολης ενημέρωσαν σχετικά τις αστυνομικές αρχές και την εισαγγελία Σύρου, προκειμένου να μεριμνήσουν και να δοθεί λύση στο πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα έως και σήμερα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», προμηθεύει κάθε χρόνο τους Δήμους, με μία μόνο σημαία για κάθε βραβευμένη παραλία πάνω στην οποία αναγράφεται το ημερολογιακό έτος και το όνομα της βραβευμένης ακτής. Αυτό σημαίνει, ότι, σε περίπτωση που δεν επιστραφεί η σημαία για να τοποθετηθεί στη θέση της, το Κίνι θα μείνει χωρίς «Γαλάζια Σημαία» για όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα διενεργηθεί αυτοψία από ελεγκτές του προγράμματος σε όλες τις βραβευμένες παραλίες της Σύρου. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί, ότι, για μία ακόμη χρονιά η «Γαλάζια Σημαία» δεν κυματίζει στο Κίνι και έχει αφαιρεθεί από τον ιστό της, η συγκεκριμένη ακτή κινδυνεύει με οριστική αφαίρεση και διαγραφή από την πανελλαδική λίστα των βραβευμένων ακτών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα