Θρίλερ με το θάνατο της μητέρας στη Δράμα. Τι έδειξε η νεκροτομή

Θρίλερ με το θάνατο της μητέρας στη Δράμα. Τι έδειξε η νεκροτομή

Η Δήμητρα Ζήρδα βρέθηκε νεκρή σε ρυάκι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από το χωριό της Φωτολίβος στη Δράμα, απ’ όπου χάθηκε μέσα στη νύχτα. Η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της, άναψε φωτιές που πρέπει να σβήσουν… Τα καυτά ερώτημα είναι πολλά. Σοβαρότερο αυτό με το κάταγμα στο υοειδές οστό, που στην ιατροδικαστική επιστήμη παραπέμπει σε στραγγαλισμό.

Το «Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη συνάντησε στο σημείο που βρέθηκε η σορός μία από τις αδελφές της αδικοχαμένης μητέρας, που ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει από το σοκ. «Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν αλλά δεν περιμέναμε να τη βρούμε σ’ αυτά τα χάλια την αδελφή μας… Ειλικρινά τα έχω χαμένα. Το μόνο που θέλουμε είναι να βρεθεί η αλήθεια, ν’ αναπαυθεί η ψυχούλα της… Πως βρέθηκε τόσο μακριά από το σπίτι της; Πως ήρθε μέχρι εδώ; », αναρωτήθηκε. «Είδαμε το μέρος. Ούτε βήμα δεν μπορείς να κάνεις εκεί. Τα χόρτα και τα αγκάθια δεν ήταν πεσμένα κάτω σαν κάποιος να είχε περάσει από πάνω τους, όλα ήταν όρθια, πατημασιές δεν υπήρχαν. Πως βρέθηκε η αδελφή μας εκεί; Σας παρακαλούμε βοηθήστε μας», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Στο «Τούνελ» μίλησε και η άλλη αδελφή του θύματος, Χρυσούλα Δικμάνη. «Με τρώει που δεν μου είχε πει τίποτε. Τη μια μέρα ήταν σε μένα, μετά έφυγε και μπήκε στην κλινική και εγώ δεν το ήξερα. Δεν μου είχε μιλήσει…», είπε με παράπονο. Τελευταία φορά τηλεφωνήθηκε μαζί της μια μέρα πριν εξαφανιστεί. «Μου είπε πως εκείνη τη μέρα είχε μαγειρέψει κοτόπουλο και πως την επόμενη θα έφτιαχνε φασολάκια. Στις πέντε το πρωί με κάλεσε ο άνδρας της. Μου είπε πως στις τέσσερις και μισή που σηκώθηκε να πάει στην τουαλέτα, δεν τη βρήκε στο σπίτι και πως είχε αφήσει εκεί το τηλέφωνο και το πορτοφόλι της.

Ιατροδικαστής: Βρήκα κάταγμα στο υοειδές οστούν

Αποκαλυπτικός ήταν ο διάλογος μεταξύ της Αγγελικής Νικολούλη και του ιατροδικαστή Νίκου Κιφνίδη που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της άτυχης μητέρας.

Ο ίδιος ανέφερε πως δεν κλήθηκε να πάει στον τόπο όπου βρέθηκε νεκρή η Δήμητρα Ζήρδα. Έγραψε πως ο θάνατος της οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα αλλά με ερωτηματικό, μέχρι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης. Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε πως στους πνεύμονες της δεν βρέθηκε νερό αν και η εικόνα της έδειχνε ξεκάθαρα πως βρισκόταν στο υγρό στοιχείο για τουλάχιστον οκτώ με δέκα μέρες.

Ιατροδικαστής: «Εάν δεν έβρισκα κάταγμα υοειδούς οστού θα έβαζα αιτία θανάτου, με σχεδόν 90% σιγουριά, «πνιγμός εντός ύδατος».

Αγγελική: Αυτό είναι σοβαρό. Γνωρίζουμε ότι ένα τέτοιο κάταγμα παραπέμπει σε στραγγαλισμό.

Ιατροδικαστής: Ναι , εδώ όμως θέλουμε να δούμε αν το κάταγμα έγινε εν ζωή ή μετά θάνατον. Θα μπορούσε να έχει γίνει το κάταγμα μεταθανάτια στη μεταφορά από τα σωστικά συνεργεία. Άμα έβαλαν και σχοινί γύρω από τον λαιμό της για να την τραβήξουν και υπέστη πίεση προς τα κάτω;

Απαντώντας και σε άλλα ερωτήματα της δημοσιογράφου ο κ. Κιφνίδης τόνισε πως δεν βρήκε κακώσεις στο άψυχο σώμα και απέκλεισε το ενδεχόμενο να περπάτησε ως το σημείο που βρέθηκε. «Πιστεύω ότι έπεσε στο ποτάμι, το νερό την παρέσυρε και βρέθηκε όπου βρέθηκε. Τώρα το πνευμονικό οίδημα αν ισχύει, μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο πρόβλημα με την καρδιά της. Θα μπορούσε να λιποθυμήσει, να πέσει στο ποτάμι και να πνιγεί», κατέληξε ο ιατροδικαστής.

“Δεν έσπασε κατά την ανάσυρση το οστό της γυναίκας…”

Στα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα από τα ευρήματα της νεκροτομής στη σορό της άτυχης μητέρας από τη Δράμα, υπάρχει ένα ιδιαίτερα σημαντικό: Από τι προήλθε το κάταγμα του υοειδούς οστού της.

Ο ιατροδικαστής σε δηλώσεις του στο «Τούνελ» και χωρίς να έχουν βγει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, δεν απέκλεισε το κάταγμα να είναι μεταθανάτιο και να προκλήθηκε από τα συνεργεία που την ανέσυραν.

Η Αγγελική Νικολούλη στην προσπάθεια της να διασαφηνίσει αν το κάταγμα προέκυψε στην προσπάθεια ανάσυρσης της σορού από το ποτάμι, ήρθε σε επαφή με πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση μαζί με την τοπική αστυνομία. Η απάντηση ήταν κατηγορηματική.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Το διαβάσαμε και εμείς αυτό και πέσαμε από τα σύννεφα. Ούτε μια στο εκατομμύριο δεν συνέβη κάτι τέτοιο από εμάς. Τα τέσσερα άτομα που μπήκαν στο νερό μετέφεραν τη σορό πολύ μαλακά. Απλά σήκωσαν τα κλαδιά, την έβαλαν στο φορείο και σιγά σιγά την έβγαλαν. Δεν ασκήθηκε απολύτως καμία πίεση στο άψυχο σώμα», είπαν στη δημοσιογράφο χαρακτηριστικά.

Ανέφεραν ακόμη πως δεν χρησιμοποίησαν σκοινί ή άλλο υλικό για να την τραβήξουν και πως κανείς δεν ακούμπησε το λαιμό της σορού της άτυχης γυναίκας. Για τους ίδιους ήταν σε γενικές γραμμές ένας εύκολος απεγκλωβισμός.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO