Κρήτη: Σπείρα αλλοδαπών άδειασε 13 σπίτια στο Ηράκλειο

Κρήτη: Σπείρα αλλοδαπών άδειασε 13 σπίτια στο Ηράκλειο

Μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες, είχε “χτυπήσει” 13 σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου Κρήτης μια τριμελής σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών, οι οποίοι είχαν αρπάξει μετρητά, κοσμήματα και διάφορα προσωπικά έγγραφα συνολικής αξίας 14.730 ευρώ, στο διάστημα από τις 5 Φεβρουαρίου ως τις 27 Μαρτίου.

Οι αλλοδαποί ηλικίας 24 ως 41 χρόνων ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας και την ανάλυση του τρόπου δράσης τους, ως αυτοί που διέρρηξαν οκτώ κατοικίες και αποπειράθηκαν να εισβάλλουν σε άλλες πέντε χωρίς να τα καταφέρουν. Σε βάρος και των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ ερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

 

*** Από το 2018 ερευνούσαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος τις διαρρήξεις που είχαν γίνει τμηματικά σε δυο κατοικίες στην Πάρο, από τις οποίες είχαν κλαπεί χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές και τις εξιχνίασαν όταν συνέλαβαν έναν 32χρονο Έλληνα επειδή είχε στην κατοχή του μια ξιφολόγχη και δύο κροτίδες! Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν οι κλεμμένες ηλεκτρονικές συσκευές οι οποίες αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν. Ο δράστης παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη για παράνομη κατοχή όπλου και ειδών πυροτεχνίας, αλλά τον “συνοδεύει” και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για κλοπές.

 

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

Σχετικά TAGS:
Nikol K.
Σχολιάστε το άρθρο: