Στα χρώματα του ουράνιου τόξου η Βουλή για το Athens Pride 2019

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου η Βουλή για το Athens Pride 2019

Η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου το βράδυ του Σαββάτου .

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Η Βουλή των Ελλήνων, με την ευκαιρία των σημερινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας 2019, αναδεικνύει το μήνυμα του σεβασμού του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στον αυτοπροσδιορισμό της έμφυλης ταυτότητάς του, με τη συμβολική φωταγώγηση της πρόσοψής της στα χρώματα του ουράνιου τόξου, απόψε, από τις 21:00 έως τις 23:30.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα χρώματα της κοινωνικής ελευθερίας προσάρμοσαν και οι Έλληνες Πρόσκοποι το λογότυπο τους, με αφορμή την διοργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride Parade 2019, σήμερα το απόγευμα.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται 50 χρόνια μετά τα γεγονότα του Stonewall Inn στις ΗΠΑ, στις 28 Ιουνίου του 1969 και στην Αθήνα η διοργάνωση συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα