Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Οι απαντήσεις στη Νεολληνική Γλώσσα - Έκθεση για τα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Οι απαντήσεις στη Νεολληνική Γλώσσα - Έκθεση για τα ΕΠΑΛ

Οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων ΕΠΑΛ εξετάστηκαν σήμερα στο πρώτο τους μάθημα στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, τη Νεολληνική Γλώσσα - Έκθεση.

Αύριο, Παρασκευή 7 Ιουνίου αρχίζουν οι εξετάσεις για τους απόφοιτους των Ηµερήσιων και των Εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο µάθηµα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Παρ' ότι όμως η εξεταστική διαδικασία ολοκληρώνεται στις 18 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 20 του μήνα για τα Επαγγελματικά Λύκεια, η συνολική φετινή περίοδος των πανελλαδικών ολοκληρώνεται με τα Ειδικά Μαθήματα στις 2 Ιουλίου.

Ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας από την ομιλία του Καμύ, στην ακαδημία της Σουηδίας όταν κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας

Επίσης το  λογοτεχνικό κείμενο που δόθηκε είναι ποίημα της Alda Merini, της Ιταλίδας ποιήτριας η οπο΄α το1996 προτάθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία για το βραβείο Νόμπελ στη Λογοτεχνία.
Τι ποίημα είναι Ένα ποίημα δυο ερμηνείες
Το θέμα της έκθεσης είναι η ύπαρξη ανάγκης μιας μορφής τέχνης στον άνθρωπο


Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις στην Έκθεση για τους υποφήφιους των ΓΕΛ






Πρεμιέρα για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας στο οποίο εξετάζονται οι μαθητές των ΕΠΑΛ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα