Εκλογές 2019: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία για όσους εξέκλεξαν δήμαρχο και περιφερειάρχη

Εκλογές 2019: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία για όσους εξέκλεξαν δήμαρχο και περιφερειάρχη

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που είχε εκδόσει το υπουργείο κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την διενέργεια  και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών την Παρασκευή 31/5 και την Δευτέρα 3/5.

Σύμφωνα και πάλι με την αρχική εγκύκλιο, σε όσους δήμους δεν υπάρχει δεύτερος γύρος εκλογών είτε περιφερειακών είτε για την εκλογή δημοτικής αρχής, τα μαθήματα των δημοτικών σχολείων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Για τα λύκεια θα ακολουθηθεί το πρόγραμμα που έχει εκδοθεί και το ίδιο και για τα γυμνάσια καθώς τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 29 Μαϊου και οι εξετάσεις ξεκινούν στις 30 του μήνα.

Σας γνωρίζουμε ότι, λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου 2019 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους δημοτικές αρχές ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές.

Επίσης, οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.


Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 αντίστοιχα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τα σχολεία της αρμοδιότητάς σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: