Δημοσκόπηση Prorata: Κλείνει η "ψαλίδα" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Κλείνει  η "ψαλίδα" ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση που έγινε από την εταιρεία Prorata δείχνει να μειώνεται η διαφορά μεταξύ Νέα Δημπκρατία και ΣΥΡΙΖΑ  όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στις 21 Μαΐου, μόλις δηλαδή έξι μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,2% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι διαφορά 4,9%, με το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου να φτάνει το 14,8%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Prorata, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,2% έναντι 23,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,7% και το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,7% ενώ κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν δείχνει να αγγίζει σε αυτή τη φάση το πολυπόθητο 3% που εξασφαλίζει εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το ύψος της αδιευκρίνιστης ψήφου φτάνει το 14,8%, ενώ το 4,8% απαντά πως θα ψηφίσει άκυρο ή λευκό.

Από την άλλη, τα μέτρα που εξήγγειλε προ ημερών η κυβέρνηση δεν φαίνεται να την ενισχύουν, καθώς το 67% δηλώνει ότι δεν θα επηρεάσουν καθόλου την ψήφο του.

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα