Τέσσερις νεκροί σε λίγες ώρες: Ο πολύτεκνος αστυνομικός, ο αναρριχητής και δύο νεκροί στη Σαντορίνη

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τις τέσσερις τραγωδίες που σημειώθηκαν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Θρήνος στην Πρέβεζα για τον Ηλία Καλαϊτζή που σκοτώθηκε στην Τύμφη. Ο 39χρονος αστυνομικός, πατέρας 4 παιδιών, έπεσε σε χαράδρα ανήμερα των γενεθλίων του. Εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρός σε βάθος 700 μέτρων μετά από πολύωρες έρευνες.

Ο 39χρονος αστυνομικός Ηλίας Καλαϊτζής έχασε τη ζωή του στην Τύμφη, όπου είχε πάει με 2 φίλους του για πεζοπορία. Οι τρεις τους επιχείρησαν να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράτας από δύσβατο μονοπάτι. Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε και έπεσε στη χαράδρα.

Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τελικά ο 39χρονος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής σε βάθος 700-800 μέτρων, κοντά στο σημείο οι φίλοι του στις αρχές.

Μόλις η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας της αγνοούνταν, απηύθυνε δραματική έκκληση μέσω Facebook: «Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του», έγραψε . Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας είχε χθες τα γενέθλια του.

Τραγωδία στο Λεωνίδιο με 40χρονο αναρριχητή

Λίγη ώρα μετά το τραγικό τέλος στην αναζήτηση του πολύτεκνου αστυνομικού, που είχε πέσει σε χαράδρα κάνοντας πεζοπορία στην Τύμφη, έγινε γνωστό ότι έχασε την ζωή του ένας αναρριχητής, στο Λεωνίδιο στην Αρκαδία. 

Ένας 40χρονος αναρριχητής, υπήκοος ΗΠΑ, έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Κυριακής μετά από πτώση, καθώς πραγματοποιούσε αναρριχητική διαδρομή στο αναρριχητικό πεδίο «Crash of the Titans» στο Λεωνίδιο.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, Αστυνομία, ασθενοφόρο καθώς και πολίτες, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο ακαριαίος θάνατος του άτυχου αναρριχητή.

Σύμφωνα με το leonidion.gr, η σορός του άτυχου άνδρα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Κόρινθο για νεκροψία-νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Κυνουρίας.

Δύο νεκροί στη Σαντορίνη από πτώση «γουρούνας» σε χαράδρα

Φριχτό θάνατο βρήκαν πριν από λίγες ώρες στο νησί της Σαντορίνης δυο άτομα τα οποία επέβαιναν σε όχημα τύπου Buggy.

Τραγικός είναι ο επίλογος στην επιχείρηση αναζήτησης δυο αλλοδαπών που έπεσαν σε χαράδρα στην ευρύτερη περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr, o οδηγός για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους έχασε τον έλεγχο του Buggy, στη περιοχή του Προφήτη Ηλία, πέφτοντας από χαράδρα μεγάλου ύψους με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τού ίδιου και του συνοδηγού.

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση για την ανάσυρση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θήρας ενώ γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω της γεωμορφολογίας της περιοχής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα