Ηλεία: Γυναίκα ζήτησε από ηλικιωμένη 28.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο

Ηλεία: Γυναίκα ζήτησε από ηλικιωμένη 28.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο

Μάδησαν κυριολεκτικά μια ηλικιωμένη γυναίκα σε χωριό της Ηλείας οι απατεώνες που παριστάνουν τους αστυνομικούς και τρομοκρατούν ανυποψίαστους πολίτες λέγοντάς τους ότι τα παιδιά τους έχουν νομικές επιπτώσεις επειδή τάχα προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα!

Μια άγνωστη γυναίκα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και της ζήτησε 28.000 ευρώ, δήθεν για να αποφύγει τις συνέπειες η κόρη της. Η γριούλα πείστηκε, αλλά είχε στην άκρη μετρητά ύψους 15.000 ευρώ τα οποία παρέδωσε σε έναν άγνωστο συνεργό της «μαϊμού» αστυνομικού σε ραντεβού που έκλεισαν σε εξωτερικό χώρο! Όταν αποκαλύφθηκε πως είχε πέσει θύμα απατεώνων, υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Βουπρασίας που διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δύο άγνωστων δραστών.

*** Όμως, η απάτη που είχε γίνει στις 27 Ιουλίου του 2018σε βάρος ενός 69χρονου ιδιοκτήτη τουριστικής επιχείρησης στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, εξιχνιάστηκε από την έρευνα των αστυνομικών του τοπικού τμήματος. Τότε, ένας άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 69χρονο, συστήθηκε ως διευθυντικό στέλεχος τράπεζας και τον έπεισε να καταβάλει 1.150 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε, επειδή δήθεν είχε εγκριθεί η ένταξή του σε πρόγραμμα πρόσθετης επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ που θα του απέφερε πολλαπλάσιο ποσό!

Κατά την έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 29χρονης Ελληνίδας στην οποία ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται καθώς παραμένει άγνωστος ο συνεργός της.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα