Πεδίο μάχης τη νύχτα τα Εξάρχεια: Μολότοφ, πέτρες και τραυματίας αστυνομικός

Πεδίο μάχης τη νύχτα τα Εξάρχεια: Μολότοφ, πέτρες και τραυματίας αστυνομικός

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν πάλι τη νύχτα της Παρασκευής τα Εξάρχεια. Για περίπου 45 λεπτά μια ομάδα κουκουλοφόρων πετούσε μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα.

Τα ΜΑΤ απάντησαν στις επιθέσεις με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης ενώ για προληπτικούς λόγους διεκόπη για περίπου μια ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Πατησίων.

Στις 00:25 μια ομάδα ατόμων με ρόπαλα και πέτρες επιτέθηκε στο κτήριο του υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Μπουμπουλίνας προκαλώντας υλικές ζημιές.

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, τέλος, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από επίθεση 22χρονου στην οδό Τσαμαδού, με τον 22χρονο να συλλαμβάνεται λίγη ώρα αργότερα.

"Αν σας σκοτώσουν, θα έρθουμε να πάρουμε τα πτώματα"

«Όλα τα παράθυρα ήταν ανοιχτά τότε και κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και δεν κλειδώναμε ποτέ την πόρτα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ η Μαίρη Τζαννάκη, για τις περασμένες δεκαετίες όταν η συνοικία των Εξαρχείων ήταν κυψέλη πολιτισμού. Η κ. Τζαννάκη ζει στην πλατεία Εξαρχείων περισσότερα από 40 χρόνια. 

«Γνωριζόμασταν γιατί ήταν τότε τόπος συνάντησης το Φλοράλ. Ήταν το Βοξ, ο κινηματογράφος, ήταν μια γειτονιά που πραγματικά την ζήλευαν πάρα πολλοί. Όταν ενοικιαζόταν διαμέρισμα δεν κρατούσε παραπάνω από 24 ώρες το ενοικιαστήριο. Όλος ο κόσμος ήθελε να μείνει στα Εξάρχεια» τονίζει. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της δε, σήμερα υπάρχει άβατο στην περιοχή: «δύο φορές που με κλέψανε, πήρα την αστυνομία και λέει ‘’απαγορεύεται να έρθουμε’’. Καλά λέω όταν μας σκοτώσουν θα έρθετε; Τότε λέει, ‘’θα έρθουμε να πάρουμε τα πτώματα’’». 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα