Δίκη Γιακουμάκη: Είχα ενημερώσει τη σχολή ότι θα τον σκοτώσουν

Δίκη Γιακουμάκη: Είχα ενημερώσει τη σχολή ότι θα τον σκοτώσουν

Με την κατάθεση τριών μαρτύρων συνεχίστηκε χθες στο Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, με έναν εκ των τριών να υποστηρίζει ότι λίγες ημέρες προτού εντοπιστεί η σορός του Βαγγέλη, πήρε μια ανώνυμη επιστολή η οποία ανέφερε: «Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Εχω βίντεο για αυτά που του κάνατε».

Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι εννέα Κρητικοί σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, οι οποίοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους.

Υπενθυμίζεται ότι στη δίκη που ξεκίνησε τη Δευτέρα, δύο από το σύνολο των είκοσι μαρτύρων του κατηγορητηρίου απουσίαζαν αδικαιολόγητα σύμφωνα με την Εδρα, και έτσι για τους συγκεκριμένους δύο μάρτυρες, οι οποίοι ήταν σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολή, διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή τους στο δικαστήριο.

Ο θάνατος του Βαγγέλη Γιακουμάκη συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2015, όταν ο σπουδαστής εντοπίστηκε νεκρός σε κοντινή απόσταση από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, στην οποία σπούδαζε, και ο θάνατός του αποδόθηκε στο bullying που δεχόταν από τους Κρητικούς σπουδαστές.

Οι μάρτυρες που κατέθεσαν χθες ήταν σπουδαστές στη Γαλακτοκομική Σχολή και ανέφεραν περιστατικά τα οποία είτε άκουσαν είτε ήταν παρόντες και συνέβαιναν στη Σχολή με επίκεντρο την παρέα των Κρητικών, χαρακτηρίζοντας τον Βαγγέλη ως ένα έξυπνο, ήρεμο και ευγενικό παιδί που έκανε παρέα με τους Κρητικούς.

Ο πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν του μετέφεραν όλα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη, θεώρησε πως ήταν πολύ σημαντικό να ενημερώσει τους αρμόδιους της Σχολής, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι οι υπόλοιποι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά ή ακόμα και θα τον σκοτώσουν.

Ο ίδιος περιέγραψε αναλυτικά στην κατάθεση του όλα τα περιστατικά που είχε ακούσει από συγκεκριμένο σπουδαστή ο οποίος ήταν παρών στο δωμάτιο όταν συνέβαιναν: «Τον καθίσανε με το ζόρι και τον ξυρίσανε, τον είχαν κλείσει μέσα σε μια ντουλάπα και του πετούσαν νομίσματα για να τραγουδάει κάνοντάς τον τζουκ μποξ και του έκλειναν το ζεστό νερό», τονίζοντας ότι ο Βαγγέλης δεν είχε πει το παραμικρό γιατί φοβόταν μην αποκοπεί από την παρέα των Κρητικών.

Οι δύο από τους τρεις μάρτυρες που κατέθεσαν στη συνέχεια ήταν Κρητικοί και είπαν, μεταξύ άλλων, πως οι καταστάσεις στην επίμαχη παρέα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από «πλάκες η πειράγματα».

Κατά την εξέτασή του ο ένας από τους Κρητικούς εμφανίστηκε αμήχανος και διαφοροποιήθηκε από την αρχική του κατάθεση στην Αστυνομία, κάτι που επισημάνθηκε από την Εδρα, ενώ ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη σηκώθηκε και είπε «Το κατανοώ απόλυτα το παιδί. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να πει πολλά πράγματα. Είναι Κρητικός και θα επιστρέψει στην Κρήτη», καθώς ο συγκεκριμένος μάρτυρας έχει συγγενική σχέση με έναν εκ των κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα γεγονότα, στα οποία ήταν παρών, κατέθεσε και ο δεύτερος μάρτυρας, που κατάγεται από την Κρήτη, ο οποίος είπε πως είχε στενή φιλική σχέση με τον Βαγγέλη. Υποστήριξε πως είχε δει κάποιους από τους κατηγορουμένους να πετάνε μήλα στον Βαγγέλη και κάποια άλλη φορά να τον «τραβάνε με την μπλούζα από το λαιμό». Σύμφωνα με τον ίδιο, λίγες ημέρες προτού εντοπιστεί η σορός του Βαγγέλη, πήρε μια ανώνυμη επιστολή η οποία ανέφερε: «Βρέθηκα σε λάθος σημείο τη σωστή στιγμή. Εχω βίντεο για αυτά που του κάνατε».

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα