Κακοκαιρία: Προβλήματα σε δρόμους, διακοπές ρεύματος. Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε δρόμους, διακοπές ρεύματος. Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας, με τις σημαντικότερες βροχοπτώσεις να έχουν καταγραφεί στη Δυτική Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν το βράδυ.

Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε σε πολλούς δρόμους της Αττικής, λόγω της έντονης της βροχόπτωσης.

Μεγαλύτερο το πρόβλημα για τους εποχούμενους στην Παραλιακή από το Φαληρικό Δέλτα προς το λιμάνι, στην κάθοδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον κόμβο Χαμοστέρνας και στην κάθοδο της Λεωφόρου Κηφισού από την Αττική Οδό προς τα ΚΤΕΛ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε το μεσημέρι στην οδό Πειραιώς, από το ύψος της Χαμοστέρνας έως και την Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα, με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται μετά από περίπου μια ώρα.

Ιδιαίτερα προβλήματα είχαν πολλές γειτονιές στο Πειραιά, όπου έπεσαν τεράστιοι όγκοι νερού.

Διακοπές ρεύματος ακόμη και στο Σύνταγμα

Διακοπή ρεύματος στην περιοχή γύρω από το Σύνταγμα σημειώθηκε πριν από λίγο, εξαιτίας βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης που αποδίδεται στην κακοκαιρία.

Τεχνικοί του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν αυτή την ώρα τον εντοπισμό και την αποκατάσταση της βλάβης.  Επίσης, σήμερα, χωρίς ρεύμα έμειναν, κατά διαστήματα, περιοχές στη Μάνδρα καθώς και στη Ραφήνα και το Μάτι λόγω βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την έντονη βροχόπτωση.

Βροχερή η συνέχεια της εβδομάδας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, ενώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία βροχερόςαναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός σε αρκετές περιοχές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκτιμώμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 08/04 έως και τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 10/04.

Για το υπόλοιπο της Δευτέρας βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική Μακεδονία και στις Κυκλάδες και στη συνέχεια στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από καταιγίδες (πιθανόν ισχυρές) συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Την Τρίτη 09/04 βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας με μικρότερη ωστόσο ένταση σε σχέση με τη Δευτέρα. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Δυτική Ελλάδα, στα  βόρεια ηπειρωτικά και στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Στο χάρτη που ακολουθεί διακρίνονται οι περιοχές όπου οι άνεμοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Επισημαίνεται ότι: (α) οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες μόνο τη Δευτέρα 08/04, και (β) χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα σε μεγάλα υψόμετρα. 

Δείτε στο χάρτη που ακολουθεί τα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται στο οδικό δίκτυο της χώρας τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 08/04.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα