Συγκλόνισαν οι γονείς του Γιακουμάκη στη δίκη: Ο Βαγγέλης μου ήρθε σε ένα μαγαζί με ανήθικους

Συγκλόνισαν οι γονείς του Γιακουμάκη στη δίκη: Ο Βαγγέλης μου ήρθε σε ένα μαγαζί με ανήθικους

Ξεκίνησε  η πολύκροτη δίκη στα Γιάννενα για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη και για το bullying που φέρεται να υπέστη.

Ενώπιον των δικαστών μίλησαν ο πατέρας του άτυχου νέου, Αντρέας Γιακουμάκης, και η σύζυγος και μητέρα του Βαγγέλη.

Σύμφωνα με την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star, αρχικά η κυρία Γιακουμάκη ανέφερε περιστατικά bullying που δεχόταν ο γιος της από συμφοιτητές, τα οποία πληροφορήθηκε από άλλους φοιτητές της Γαλακτομικής Σχολής, αλλά και τον ίδιο τον γιο της.

Λύγισε στην κατάθεσή της

«Ο γιος μου ήξερε μόνο να αγαπάει» είπε η Μαρία Γιακουμάκη, η οποία ανέβηκε πρώτη στο βήμα.

Η μητέρα του Βαγγέλη μετέφερε το τηλεφώνημα που είχε δεχτεί από την υπεύθυνη της εστίας και την ενημέρωνε πως «“το παιδί σας υποφέρει από τη συμπεριφορά των συγκατοίκων του. Τα παιδιά εδώ στη Σχολή τον στοχοποιούν”. Έτσι ενημερωθήκαμε πρώτη φορά για κάποια περιστατικά την 1η χρονιά που ήταν στη σχολή. Τότε αποφάσισε να φύγει από το δωμάτιο όπου έμενε με τους Κρητικούς και να πάει σε άλλο δωμάτιο».

Ωστόσο οι αντιδράσεις εντάθηκαν όπως λέει. Τον απειλούσαν πως «αν φύγεις δε θα ξανακάνεις παρέα μαζί μας, δεν τον άφησαν να ξανακάτσει στο ίδιο τραπέζι μαζί τους για να φάει. Τον κρέμασαν από το παράθυρο, τον χτύπαγαν, τον χλεύαζαν και τον ανάγκαζαν να κάνει πράγματα που δεν ήθελε. Του έκαναν τον φίλο και στη συνέχεια τον έριχναν κάτω».

«Του έσπαγαν τις τάβλες από το κρεβάτι, σφουγγάριζαν με την πετσέτα του και τον ανάγκαζαν να σκουπίζεται με αυτή, του έβαζαν χρώμα στο σαμπουάν τη στιγμή που λουζόταν για να λερώνεται» περιέγραψε η μητέρα του Βαγγέλη. 

Τέλος, τόνισε πως ο ρόλος των εννέα Κρητικών ήταν περίεργος και την περίοδο που εξαφανίστηκε ο Βαγγέλης.

«Όταν είχα έρθει εδώ τις πρώτες 2-3 μέρες μου έκαναν τον φίλο» είπε η μητέρα του, υποστηρίζοντας πως ήταν «κοντά» της με σκοπό να την κατασκοπεύουν.

Στη συνέχεια, ήρθε η συγκλονιστική στιγμή που ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατέθεσε στο δικαστήριο:

«Ο Βαγγέλης μου ήρθε σε ένα μαγαζί με ανήθικους. Μας απέκρυψαν πράγματα από τη Σχολή. Θέλω να μάθω γιατί έχασα το παιδί μου. Μου μίλησαν για φιλίες, για αξιοπρέπεια. Ο Βαγγέλης μου τους συμπατριώτες του τους λογάριαζε γιατί έτσι έχουμε μάθει εμείς οι Κρητικοί.

Από πότε ο σεβασμός, η αξιοπρέπεια και η ευγένεια λογίζονται ως μειονεκτήματα; Το παιδί μου αυτές τις αξίες είχε. Ένιωθε ντροπή να πει ότι τον προσβάλλουν οι άλλοι, γιατί ήταν Κρητικός. Εγώ νόμιζα ότι όλοι αυτοί ήταν δίπλα του, ένιωθα ότι ήταν πατριώτες. Όταν έμαθα τι περνούσε το παιδί μου από Κρητικούς, πίστεψα ότι είμαι από άλλον πλανήτη, όχι από την Κρήτη. Δεν έχουν τέτοια συμπεριφορά οι Κρητικοί. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτά τα παιδιά καθημερινά βασάνιζαν το παιδί μου», είπε μεταξύ άλλων ο Αντρέας Γιακουμάκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι εννέα νεαροί Κρητικοί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην επίμαχη υπόθεση. Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα