Συνέλαβαν φυγόποινο που αναζητούσαν επτά χρόνια

Στα σίδερα οδηγήθηκαν μετά τις συλλήψεις τους σε διάφορε περιοχές της χώρας, αρκετοί φυγόποινοι ληστές, διαρρήκτες και έμποροι ναρκωτικών. Κορυφαία περίπτωση αποτελεί ένας 26χρονος Έλληνας που αναζητούνταν εδώ και… επτά χρόνια και συνελήφθη στην Καβάλα!

Σε βάρος του νεαρού εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για αγορά, κατοχή, διακίνηση και εισαγωγή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα, που είχε διαπράξει το Μάιο του 2012! 

Έτσι, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ο οποίος διέταξε να οδηγηθεί στην φυλακή για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης 12 ετών που του είχε επιβληθεί μαζί με χρηματική ποινή 50.000 ευρώ.

 

*** Σε σωφρονιστικό κατάστημα οδηγήθηκε και ένας 21χρονος Έλληνας που συνελήφθη στην Καρδίτσα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για κλοπή, με ποινή κάθειρξης έξι ετών.

 

*** Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε ένας 46χρονος Έλληνας που συνελήφθη στον Βόλο από αστυνομικούς της Ασφάλειας, αφού εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για ληστεία, με ποινή φυλάκισης τριών ετών.

 

*** Σε κελί βρίσκεται πλέον και ένας 36χρονος Έλληνας που επίσης συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στον Βόλο, επειδή σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, με ποινή φυλάκισης τριών ετών.

 

*** Στα Γρεβενά, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 38χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Γ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για αντίσταση, με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών.

 

*** Στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Εορδαίας συνέλαβαν έναν 34χρονο αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης και Διάταξη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών, με τις οποίες διατάχθηκε να εκτίσει το υπόλοιπο ποινής φυλάκισης οκτώ μηνών και πέντε ημερών για παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και κλοπή.

 

*** Στα Τρίκαλα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Τρικάλων, ένας 41χρονος, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων για κλοπή, με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα