Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει άγρια επίθεση από αγνώστους στα Εξάρχεια

Φωτορεπόρτερ καταγγέλλει άγρια επίθεση από αγνώστους στα Εξάρχεια

Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε το Σάββατο, στα Εξάρχεια ο φωτορεπόρτερ Αλέξανδρος Σταματίου. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σταματίου: «Όλο αυτό το διάστημα μαζί με έναν άλλο συνάδελφο έχουμε καλύψει τα πάντα σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κατά τη γνώμη μου είναι μία εντελώς στοχοποιημένη επίθεση. Είμαστε στοχοποιημένοι πολιτικά».

Ο φωτορεπόρτερ καθώς έφευγε από την οδό Καλλιδρομίου και κατευθυνόταν προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής στη διασταύρωση με την οδό Σμολένσκι δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση από τρεις άνδρες. Όπως περιγράφει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σταματίου: «Δύο άτομα ήρθαν από πίσω κι ένα από μπροστά μου, με έβρισαν και άρχισαν να με γρονθοκοπούν με δαχτυλίδια, μου χτύπησαν το πόδι και μετά με έριξαν κάτω στην άσφαλτο. Είμαι με ράμματα στη μύτη, κάνω αιμοπτύσεις συνέχεια, το πόδι είναι χτυπημένο».

 

 

Εκτός από εκείνον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, επίθεση δέχτηκε και ο συνάδελφός του που ήταν μαζί του, λίγο αφότου έφυγαν από το μαγαζί που είχαν βρεθεί. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σταματίου είχε μαζί του τον φωτογραφικό εξοπλισμό του, οι δράστες δεν προκάλεσαν φθορές στη φωτογραφική μηχανή ούτε προσπάθησαν να του την κλέψουν.

 

«Δεν είχαν πρόθεση να μου σπάσουν τη μηχανή ή να μου την κλέψουν. Ήθελαν απλώς να με χτυπήσουν», λέει. Ακόμη ο κ. Σταματίου, αναφέρει: «Ήταν πολύ έξυπνο το χτύπημα γιατί ψιλόβρεχε, στο δρόμο δεν κυκλοφορούσε κόσμος. Απ’ όσο καταλαβαίνω μας ακολούθησαν και μετά μας χτύπησαν. Επιπλέον απ' όσο γνωρίζω, χθες στο Σταθμό Λαρίσης είχε συγκέντρωση η Χρυσή Αυγή. Εγώ πιστεύω ότι είναι μία κίνηση ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να μπουν πλέον και μέσα στα Εξάρχεια».

 

«Το ζήτημα πρέπει να πάρει την πολιτική του διάσταση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σταματίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα