Εκβιάζε 14χρονη με γυμνές φωτογραφίες της

Εκβιάζε 14χρονη με γυμνές φωτογραφίες της

Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε σε βάρος ενός αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή  από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να αποσπάσει από ανήλικη φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε την ίδια ημίγυμνη, ενώ στη συνέχεια απαιτούσε περισσότερες παρόμοιες φωτογραφίες απειλώντας ότι θα δημοσιεύσει το υλικό στο διαδίκτυο.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, πρόκειται για έναν 20χρονο Αλβανό, ενώ θύμα του είναι μία 14χρονη.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από την άμεση ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη του παραπάνω χρήστη βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια, γεγονός για το οποίος ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα.

 

Κατόπιν αλληλογραφίας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την εταιρία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του αλλοδαπού, σε περιοχή της Πελοποννήσου.

 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή τοπικής αστυνομικής υπηρεσίας, στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο γυμνών και ημίγυμνων κοριτσιών, μεταξύ των οποίων και της παραπάνω ανήλικης, λόγος για τον οποίο και συνελήφθη.

 

Το ψηφιακό πειστήριο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή για κύρια ανάκριση.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα