Τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Γιατί η 44χρονη έριξε το παιδί της στο κενό και αυτοκτόνησε

Τραγωδία στο Νέο Κόσμο: Γιατί η 44χρονη έριξε το παιδί της στο κενό και αυτοκτόνησε

Στα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η 44χρονη μητέρα, η κατάσταση της οποίας επιδεινώθηκε από μια εσφαλμένη εντύπωση που είχε για περιστατικό κακής μεταχείρισης ή κακοποίησης (σσ. δεν επιβεβαιώθηκε σε καμία περίπτωση) της τετράχρονης κόρης της, αποδίδει -σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματος»- η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ την αιτία της τραγωδίας, πριν από 15 ημέρες, στον Νέο Κόσμο, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες που εντάχθηκαν στον φάκελο της υπόθεσης , η ψυχολογική κατάσταση της 44χρονης μητέρας είχε επιδεινωθεί λίγα 24ωρα πριν τον δραματικό συμβάν της 19ης Μαρτίου, όταν και πέταξε την 4χρονη κόρη της από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου και στη συνέχεια έκανε βουτιά θανάτου.

Στη σχετική δικογραφία που ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες, έχει ενταχθεί και βίντεο που απεικονίζει τμήμα του δραματικού συμβάντος, όπως το κατέγραψε με το κινητό της μια ηλικιωμένη γειτόνισσα της οικογένειας. «Το Βήμα» δεν παρουσιάζει, ούτε θα αναφέρει οτιδήποτε για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου οπτικού υλικού, λόγω της τραγικότητας του περιστατικού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από οικείους της οικογένειας, η 44χρονη γυναίκα παρουσίαζε ψυχολογικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και είχε ζητήσει ιατρική βοήθεια. Μερικές εβδομάδες πριν το θλιβερό συμβάν η γυναίκα φέρεται να είχε την ψευδαίσθηση ότι υπήρξε παρενόχληση ή και αγνώστου μορφής «κακοποίηση» της τετράχρονης κόρης της σε παιδικό σταθμό που πήγαινε σε άλλη περιοχή της Αθήνας. Χωρίς να προκύψει οτιδήποτε σχετικό. Σύμφωνα με άλλες καταθέσεις η 44χρονη γυναίκα ερμήνευσε ως δείγμα μιας τέτοιου είδους κακής συμπεριφοράς σε βάρος της κόρης της μια ζωγραφιά που είχε κάνει το άτυχο κοριτσάκι.

Μάλιστα ζήτησε την βοήθεια παιδοψυχολόγου που δεν έφθασε σε σαφή συμπεράσματα ότι υπήρχε σχετικό πρόβλημα. Καθώς κι ότι ούτε το σχέδιο της τετράχρονης μπορούσε να είχε τέτοιου είδους ερμηνεία. Οπως τουλάχιστον προκύπτουν και από μαρτυρίες συγγενών της οικογένειας, η 44χρονη παρουσίαζε περαιτέρω επιδείνωση και μάλιστα απέφευγε να κινηθεί σε δημόσιους χώρους. Κι έτσι 4-5 ημέρες αργότερα προχώρησε στην πράξη να ρίξει από το μπαλκόνι την κόρη της και να βάλει τέρμα στην ζωή της με τον ίδιο τρόπο. Χωρίς να αφήσει οποιοδήποτε χειρόγραφο ή ηλεκτρονικό μήνυμα ώστε να δίνει μια στοιχειώδη εξήγηση για την επιλογή της. 

tovima.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα