Μαφία Κορυδαλλού: Τα πήγαινε-έλα στη φυλακή "εκαψαν" τον 65χρονο δικηγόρο

Μαφία Κορυδαλλού: Τα πήγαινε-έλα στη φυλακή "εκαψαν" τον 65χρονο δικηγόρο

Την... εντύπωση του Ειδικού εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας προκάλεσαν τα «άγνωστα» επισκεπτήρια του 65χρονου δικηγόρου στον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών, τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος'', ο 65χρονος δικηγόρος, στην πολύωρη χθεσινή του απολογία, υποστήριξε ότι από την πρώτη επαφή του με τον αρχηγό της μαφίας ήταν ενήμερος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, ο οποίος τον παρότρυνε να διατηρήσει την επαφή και τον καθοδηγούσε πώς θα κινηθεί, ενώ τον ίδιο αξιωματικό τον προτείνει ως μάρτυρά του!

Ο 65χρονος δικηγόρος που προφυλακίστηκε κατηγορούμενος για συμμετοχή στις δραστηριότητες της μαφίας των φυλακών, ενώ στις 3 Νοεμβρίου 2014 είχε γίνει θύμα απόπειρας δολοφονίας από τα μέλη της, όταν ανάρρωσε, τον Ιανουάριο του 2015, επισκέφθηκε στις φυλακές Κέρκυρας τον φερόμενο ως αρχηγό Κλόντι. Τον άνθρωπο που φέρεται να έβαλε τους δύο εκτελεστές του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του.

Σκοπός της επίσκεψης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ήταν ο Κλόντι να κατονομάσει τους εντολείς. Ο 65χρονος δικηγόρος είχε δύο ακόμη επισκεπτήρια στις φυλακές Χανίων και πάλι στον Κλόντι, παρότι εκείνος ήταν βασικός μάρτυρας στην υπόθεση αντιδικίας του με τον Αριστείδη Φλώρο. Αυτά τα επισκεπτήρια τα αποκάλυψε στον ανακριτή μετά από ανώνυμη επιστολή που έφθασε στα χέρια του δικαστικού λειτουργού τον Ιανουάριο του 2017, που τον κατονόμαζαν μαζί με τα μέλη της μαφίας ως «εκβιαστή» του κατηγορουμένου της ENERGA POWER. Από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τον Οκτώβριο του 2016, ο 65χρονος δικηγόρος φέρεται, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην κατοχή του ο ανακριτής, να έχει κάνει πολυάριθμες επισκέψεις στον Κλόντι, στις φυλακές Κορυδαλλού!

Ο 65χρονος δικηγόρος και η 45χρονη συνάδελφός του οδηγούνται στη φυλακή, έπειτα από τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ευτυχής Νικόπουλος για το αποκαλούμενο κύκλωμα των φυλακών Κορυδαλλού. Το ανακριτικό κατώφλι πέρασε πρώτα η 45χρονη δικηγόρος που κατηγορείται για σχέσεις με τον αρχηγό του «Κορυδαλλός mafia», ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε την απολογία του ο 65χρονος δικηγόρος. Την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, στο πλαίσιο της οποίας διαπράχθησαν αδικήματα όπως η ανθρωποκτονία με πρόθεση, η ληστεία και η εκβίαση, αντιμετωπίζει ο 65χρονος δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 65χρονος δικηγόρος, στο απολογητικό του υπόμνημα εκτάσεως 63 σελίδων, φέρεται να επεσήμανε αρχικά την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του το 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Σχετικά με τις συναντήσεις του με τους δράστες της απόπειρας εναντίον του, αλλά και τη συναναστροφή του με άλλους ποινικούς, υπογράμμισε: «Είναι προφανές ότι ουδέποτε επεδίωξα ή επιθυμούσα να συναντήσω κατ’ ιδίαν τους δράστες που αποπειράθηκαν να με θανατώσουν ούτε άλλωστε θα ήταν λογικό το θύμα μιας τέτοιας επιθέσεως να δύναται ψυχολογικά να συναναστραφεί με τους δράστες που κατ’ ελάχιστον δεν του στοίχισαν τη ζωή. Όμως, όπως προανέφερα μοναδικό και αποκλειστικό μέλημά μου είναι η ανεύρεση της αλήθειας γύρω από τις συνθήκες και τα πρόσωπα που μετείχαν στην απόπειρα εξόντωσής μου, έστω κι αν αυτό συνεπάγεται την προσπάθειά μου να αποσπάσω την αλήθεια διά μέσου των συγκρατούμενων των συλληφθέντων δραστών ή και των ιδίων εάν χρειαστεί!».

Ο 65χρονος αναφέρει ότι ξεκίνησε να συνομιλεί με τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος από τα μέσα Ιανουαρίου του 2015, όταν και του τηλεφώνησε ζητώντας του να μεταβεί στις φυλακές της Κέρκυρας για να του αποκαλύψει στοιχεία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του. «Όταν τον επισκέφθηκα τον Ιανουάριο του 2015 στις φυλακές της Κέρκυρας, μου είπε ότι ο ηθικός αυτουργός “είναι αυτός που εσύ έχεις ονομάσει”. Στη συνέχεια, πήγα δύο φορές στις φυλακές Χανίων για να μάθω περισσότερα γι’ αυτόν που ήθελε να με σκοτώσει. Δεν θυμάμαι τι είπαμε χωριστά κάθε φορά, αλλά μου ζήτησε δύο πράγματα, το ένα ήταν να μεριμνήσω για μια μεταγωγή ενός κρατουμένου από τα Γρεβενά και το άλλο να μεριμνήσω να εκδοθεί άδεια εργασίας σ’ ένα συμπατριώτη του», είπε στον ανακριτή, σημειώνοντας ότι ο Λεκοτσάι ήδη από την πρώτη τους συνάντηση είχε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου.

«Έκτοτε, συνέχισα να διατηρώ επαφή με τον Κλόντιαν Λεκοτσάι (Klodian Lekocaj) υπό το κράτος των απειλών και του φόβου που αυτές μου προκαλούσαν και ο λόγος για τον οποίο ανταποκρινόμουν σ’ αυτές ήταν να τον έχω σε καταστολή αλλά και να αισθάνεται ότι μιλάει μ’ έναν άνθρωπο που μπορεί να εμπιστευτεί προκειμένου να λάβω πληροφορίες που θα με βοηθήσουν να επιβεβαιώσω την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού στην απόπειρα ανθρωποκτονίας μου. Για το λόγο αυτόν πάντα του απαντούσα αόριστα χωρίς να τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσω και χωρίς να του παρέχω βοήθεια όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο των απομαγνητοφωνημένων και μη συνομιλιών, οι οποίες αποτελούν τμήμα της εις βάρος μου σχηματισθείσας δικογραφίας», φέρεται να υποστήριξε ο 65χρονος. Αναφερόμενος σε συνομιλία που είχε με τον Λεκοτσάι στις 31/1/2019, ο δικηγόρος διευκρινίζει ότι για κάθε του ενέργεια ενημέρωνε συγκεκριμένο αξιωματικό της ΥΔΕΖΙ, ο οποίος τον συμβούλευε να διατηρεί επαφή εν όψει και των εκκρεμών δικών.

Μάλιστα κάνει λόγο για έλλειψη ενοχοποιητικών στοιχείων και πως παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε πως έδινε χρήματα στον Λεκοτσάι, αυτό γινόταν υπό το καθεστώς φόβου, καθώς: «Ο λόγος που ο LEKOCAJ ήθελε τα χρήματα ήταν τόσο σημαντικός για εκείνον, που εάν δεν προέβαινα στην καταβολή του χρηματικού ποσού που μου ζητούσε τότε θα αντιμετώπιζα τεράστιο πρόβλημα, τη διάσταση και το μέγεθος του οποίου μπορεί εύκολα ο καθένας μας να αντιληφθεί. Δεν είχα περιθώριο άρνησης. Η εκ μέρους μου παροχή των χρημάτων προς τον LEKOCAJ ήταν μονόδρομος».

Παράλληλα, η 45χρονη πέρασε το ανακριτικό κατώφλι λίγο μετά τις 10:00 χθες το πρωί και η απολογία της διήρκεσε περίπου 3 ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο κύκλωμα, χωρίς ωστόσο να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, που της έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή. Υπενθυμίζεται ότι η δικηγόρος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος στο στάδιο της ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου, Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα