Μάριος Παπαγεωργίου: Αποζημίωση ύψους 1.500.000 ευρώ για φιλανθρωπικό σκοπό ζητά η μητέρα του

Αποζημίωση ύψους 1.500.000 ευρώ, που θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό, διεκδικεί η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου στα αστικά δικαστήρια από τον φερόμενο ως εγκέφαλο της απαγωγής και της δολοφονίας του αδικοχαμένου 26χρονου, τη σύζυγό του και άλλον ένα κατηγορούμενο.

Η μητέρα του Μάριου, που επτά χρόνια μετά τον χαμό του γιου της παλεύει να μάθει τι απέγινε η σορός του, καθώς οι κατηγορούμενοι πρωταγωνιστές της υπόθεσης επιμένουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό, προσέφυγε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αξιώνοντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί από τις πράξεις τους.

Μιλώντας στην Espresso, ο δικηγόρος της Βαρβάρας Θεοδωράκη, Νίκος Ρουσσόπουλος τόνισε ότι τα χρήματα που διεκδικεί η μητέρα του άτυχου 26χρονου θα διατεθούν στο σύνολο τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν ως έργο τη φροντίδα των παιδιών.

Πρωτόδικα ο 76χρονος φερόμενος ως ιθύνων νους του εγκλήματος έχει καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 23 ετών, με τους δικαστές να τον κρίνουν ομόφωνα ένοχο για την ανθρωποκτονία του Μάριου, καθώς και για σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος, αρπαγή κατά συναυτουργία και απόπειρα εκβίασης, ενώ στη σύζυγό του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών.

Ο ίδιος, παρά την πρωτόδικη καταδίκη του, επιμένει μέχρι στιγμής και ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να τηρεί σιγήν ιχθύος.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ