Ανείπωτη τραγωδία στην Τήνο: Χάθηκε νεογνό μετά από επιπλοκή σε εγκυμοσύνη

Ανείπωτη τραγωδία στην Τήνο: Χάθηκε νεογνό μετά από επιπλοκή σε εγκυμοσύνη

Tραγική κατάληξη είχε η επιπλοκή στην εγκυμοσύνη μίας νεαρής γυναίκας στο νησί της Τήνου, καθώς οι γιατροί, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να σώσουν το νεογνό, το οποίο θα γεννιόταν πρόωρα μετά από έξι μήνες κύησης.

Ο ιατρός μαιευτήρας κ. Νικόλαος Διαμαντάκης που βρισκόταν στο νησί, κλήθηκε εσπευσμένα να επέμβει. Παρά τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειές του και τη συνδρομή της μαίας Σοφίας Δελατόλα του Κέντρου Υγείας Τήνου, αλλά και της παιδιάτρου Ελένης Μουρατίδου, δεν κατάφερε να κρατήσει στη ζωή το νεογνό (πρόωρο-6 μηνών) αγόρι.

Με αφορμή το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, επανέρχεται στην επικαιρότητα η πλημμελής υγειονομική περίθαλψη που παρέχει το ελληνικό κράτος στους κατοίκους των νησιών, τα οποία στερούνται ολοκληρωμένων μονάδων υγείας και ιατρικού προσωπικού, με συνέπεια να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο έχει έδρα το αεροδρόμιο της Σύρου δεν μπόρεσε ποτέ να φτάσει στην Τήνο και να διακομίσει την ταλαιπωρημένη μητέρα και το άωρο βρέφος της. Επίσης το SUPER PUMA. που απογειώθηκε από τη Ρόδο, δεν έφθασε και αυτό στην Τήνο, λόγω μηχανικής βλάβης, όπως ειπώθηκε.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα