Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Δύο καταγγελίες για απόπειρες απαγωγής ανηλίκων μέσα σε λίγες ώρες

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Δύο καταγγελίες για απόπειρες απαγωγής ανηλίκων μέσα σε λίγες ώρες

Την ανησυχία των αστυνομικών αρχών στη Θεσσαλονίκη έχουν προκαλέσει δύο καταγγελίες -με διαφορά μερικών ωρών η μία από την άλλη- απόπειρας αρπαγής ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, απόπειρα αρπαγής βρέφους και ληστείας κατήγγειλαν στην Αστυνομία, μια 46χρονη και μια 32χρονη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, στις 3.30 το μεσημέρι στην πλατεία Τσιρογιάννη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο, δύο αλλοδαποί με τη χρήση βίας, προσπάθησαν να αρπάξουν αρχικά μια τσάντα και σε δεύτερο χρόνο το βρέφος, ηλικίας 9 μηνών, που κρατούσε στα χέρια της η 32χρονη.
 
Οι δύο γυναίκες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ κάλεσαν σε βοήθεια και προσέτρεξαν περαστικοί και θαμώνες των κοντινών καταστημάτων, ενώ στο σημείο έφτασαν και άντρες της ΕΛ.ΑΣ. Μετά από αναζητήσεις προσήχθη 23χρονος Λίβυος, ο οποίος και συνελήφθη για το περιστατικό, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου φερόμενου ως δράστη.
 
Την Παρασκεύη ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης για να απολογηθεί. Ο λιβυκής καταγωγής άνδρας ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη και μέχρι τότε παραμένει σε καθεστώς κράτησης.
 
Εκτός από απόπειρα αρπαγής ανήλικου, για την οποία διώκεται από κοινού με τον συνεργό του (καταγγέλλεται ότι είναι αραβικής καταγωγής), η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ληστείας (επίσης από κοινού), πράξη που συνδέεται με την προσπάθεια των δύο κατηγορούμενων ως δραστών να αφαιρέσουν από την 46χρονη θεία της 32χρονης την τσάντα της.
 
Σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενό του που εξαφανίστηκε, ο 23χρονος ακινητοποιήθηκε από περαστικούς που κινητοποιήθηκαν όταν οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο.
 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο γυναίκες, εκ των οποίων η πρώτη είναι σύζυγος και η δεύτερη ανιψιά του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου, (όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος σε τηλεοπτικές του δηλώσεις και ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης), αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα στο πρόσωπο του 23χρονου τον δράστη του περιστατικού που βίωσαν χθες στις 3.30 μετά το μεσημέρι.
 
Όπως κατέθεσε η 32χρονη, μητέρα του βρέφους, εξεταζόμενη ενόρκως από αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Λευκού Πύργου, "καθόμασταν με τη θεία μου σε παγκάκι του πάρκου Τσιρογιάννη. Τη στιγμή που αποφασίσαμε να φύγουμε, πήρα στην αγκαλιά την εννέα μηνών κόρη μου, ενώ η θεία μου κρατούσε την προσωπική της τσάντα. 'Αμεσα αντιλήφθηκα να μας πλησιάζουν δύο άνδρες, αραβικής καταγωγής, τους οποίους θεώρησα ύποπτους, καθώς ερχόταν κατευθείαν προς τα εμάς" ανέφερε στην κατάθεσή της.
 
Συνεχίζοντας κατήγγειλε ότι πριν προλάβει να προειδοποιήσει τη θεία της να προσέχει, οι δύο άνδρες όρμησαν σ' εκείνη και την έσπρωξαν, τραβώντας την τσάντα που είχε στον ώμο της. "'Αρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια και τότε ο ένας από τους δύο άνδρες ήρθε προς το μέρος μου, επιχειρώντας να αρπάξει το βρέφος από την αγκαλιά". Η ίδια κατέθεσε ότι προκειμένου να προστατεύσει το παιδί της "αντανακλαστικά χρησιμοποίησα μία ξύλινη λαβή από ποδηλατάκι για βρέφη που είχα δίπλα μου, ενώ συγχρόνως ο δεύτερος άνδρας άφησε την θεία μου και ήρθε να βοηθήσει τον πρώτο απλώνοντας τα χέρια του και αυτός για να πάρει το παιδί μου". Όταν οι δύο γυναίκες κάλεσαν σε βοήθεια και καθώς "στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος, οι δράστες το έβαλαν στα πόδια". "Όλα έγιναν πολύ γρήγορα" σημείωσε η 32χρονη και περιέγραψε την κινητοποίηση περιοίκων που οδήγησαν στη σύλληψη του 23χρονου.
 
Ο συλληφθείς φέρεται να προέβαλε αντίσταση όταν οι αστυνομικοί τον συνέβαλαν, ενώ κατέθεσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, και γι' αυτό το λόγο η εισαγγελέας τού άσκησε δίωξη και για τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.
 
Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή υπήρξε και και δεύτερη καταγγελία για απόπειρα αρπαγής στην περιοχή των Πεύκων. Σύμφωνα με το thestival.gr, το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε τηλεφώνημα για I.X. στο οποίο επέβαινε τουλάχιστον μία γυναίκα, η οποία φέρεται να πλησίασε ανήλικο κορίτσι στη Λεωφόρο Παπανικολάου.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η γυναίκα προσπάθησε να την πείσει να επιβιβαστεί στο όχημα της. H ανήλικη δεν δέχθηκε και άρχισε να τρέχει προς το σπίτι της. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για το εάν ευσταθεί η καταγγελία, υπό ποιες συνθήκες έγινε ή αν υπήρξε παρανόηση.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα