Χανιά: Διασωληνωμένος στην εντατική συμβασιούχος εργάτης καθαριότητας

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων βρίσκεται εργαζόμενος, συμβασιούχος εργάτης καθαριότητας στο δήμο Κισσάμου Χανίων. Πρόκειται γα νέο εργατικό ατύχημα που συνέβη το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, την ώρα της αποκομιδής απορριμμάτων στα Περβολάκια, ο εργάτης καθαριότητας έπεσε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του στο οδόστρωμα.

Σε ανακοίνωσή του, Το ΜΕΤΑ ΟΤΑ εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο και να γυρίσει σύντομα υγιέστατος στην εργασία του και σημειώνει:

«Παρά του ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές ή τραυματίζονται σοβαρά εργαζόμενοι κατά την ώρα της εργασίας τους, η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αδιαφορούν για τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής που επικρατούν στους χώρους εργασίας.

Αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους μοναδικό τους μέλημα είναι πως θα συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το κόστος εργασίας για να έχουν οικονομικά οφέλη.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για νέο θεσμικό πλαίσιο για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων έχει μείνει στα λόγια, ενώ το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας μετά την παράταση που δόθηκε κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2019, γίνεται, άθλια, αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκβιασμού στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε».

,

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα