Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ευθύνη έξω από τα γήπεδα

Γεροβασίλη: Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ευθύνη έξω από τα γήπεδα

Σαφές μήνυμα για έξοδο της Ελληνικής Αστυνομίας από τα γήπεδα έστειλε η Υπουργός Προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μία μόλις ημέρα μετά από τα θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του ντέρμπι Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός.

Το θέμα ήγειρε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος ο οποίος κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει ως απλός παρατηρητής σε θλιβερά επεισόδια όπως τα χθεσινά: "Είχαμε και στον Πειραιά πρόσφατα κι αλλού και φαίνεται ότι το φαινόμενο γενικεύεται και η πολιτική σας ανοίγει την όρεξη σε κάποιους που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο ακόμη και ζωές συνανθρώπων μας" είπε ο κ. Βλάχος.

Απαντώντας η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι εικόνες όπως η χθεσινές δεν τιμούν κανέναν χαρακτήρισε ωστόσο τη βία στα γήπεδα πολυπαραγοντικό ζήτημα. Καταλήγοντας η κα Γεροβασίλη έδειξε να συμμερίζεται την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής πως η αστυνομία θα πρέπει να φύγει από τα γήπεδα λέγοντας: " Δεν είναι ένα πρόβλημα που  η ΕΛ.ΑΣ θα λύσει μόνη της. Έχει ρόλο η ΕΛ.ΑΣ αλλά η ευθύνη της είναι έξω από τα γήπεδα" είπε.

Διώξεις για τους συλληφθέντες - Θα δικαστούν στο αυτόφωρο

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της εξύβρισης, της αντίσταση κατά της αρχής, της διατάραξη κοινής ειρήνης, και της απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών από κοινού, ασκήθηκε σε βάρος των συλληφθέντων για τα επεισόδια την Κυριακή στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο να δικαστούν.

Παράλληλα εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη- βάσει του νέου αθλητικού νόμου- με την οποία τους απαγορεύεται η είσοδος σε αγωνιστικούς χώρους, ενώ η εισαγγελία εξέδωσε αντίγραφα της δικογραφίας προς διερεύνηση κακουργηματικών πράξεων σε βάρος αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα