Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Νέα στοιχεία περιπλέκουν την υπόθεση

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Νέα στοιχεία περιπλέκουν την υπόθεση

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», η 33χρονη ανακάλυψε απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Από το 2015 έως την ημέρα της δολοφονίας της η Δώρα Ζέμπερη, ερεύνησε δεκαεπτά σημαντικές υποθέσεις και σε τέσσερις από αυτές, επέβαλε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Σε βάρος μίας γνωστής επιχείρησης βεβαίωσε παράβαση με πρόστιμο ύψους 7,5 εκατομμυρίων. Σε μία άλλη βεβαίωσε πρόστιμο άνω των 3,5 εκατομμυρίων και σε δύο άλλες άνω του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με το anikolouli.gr.

Η περαίωση των ελέγχων από τη Δώρα Ζέμπερη σε αυτές τις υποθέσεις είχε ολοκληρωθεί. Η τελευταία ολοκληρώθηκε τη μέρα της δολοφονίας της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα κατέθετε και ως μάρτυρας κατηγορίας σε δικαστήρια. Ήταν ήδη σημαντική μάρτυρας σε δίκες που αφορούσαν βαρύτατα κατηγορητήρια για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, εικονικά τιμολόγια και εγκληματική δραστηριότητα. Σε ένα δικαστήριο, επρόκειτο να καταθέσει μερικές ημέρες μετά το θάνατό της.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της μητέρας της, Γιάννα Παναγοπούλου που βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ», στο δικαστήριο για τη δολοφονία της, αναφέρθηκε πως θα ήταν φρόνιμο να είχε μπει στην υπόθεση οικονομικός εισαγγελέας. Όπως ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου κατέθεσε έγγραφη αναφορά της μητέρας και των αδελφών του θύματος, προκειμένου να διερευνηθούν το εργασιακό περιβάλλον της άτυχης εφοριακού, αλλά και οι υποθέσεις που χειριζόταν, από αρμόδιο δικαστικό λειτουργό.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα