"Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες"

"Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες"

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε μετά την απολογία της η 56χρονη Γερμανίδα που κατηγορείται για την δολοφονία του συντρόφου της στο Χαλάνδρι.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR  ενώπιον του ανακριτή υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύντροφό της, αλλά να τον "κατευνάσει", καθώς -όπως είπε στις αρχές- είχε προηγηθεί μεταξύ τους καυγάς και επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη.

Τι υποστήριξε στην απολογία της η 56χρονη Γερμανίδα

«Αρνούμαι τις πράξεις που μου αποδίδονται και αποδέχομαι μόνο την πράξη της περιύβρισης νεκρού στη σορό του νεκρού συντρόφου μου»

«Μετά το σκοτεινότερο συμβάν της ζωής μου επέστρεψα στη Γερμανία για να δω τα παιδιά μου. Έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δώσω εξηγήσεις, να φυλακιστώ ή ό,τι άλλο προβλέπεται για να εξιλεωθώ για το βάρος απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη μου αγάπη. Είχα την απόλυτη δυνατότητα να διαφύγω ή να κρυφτώ – να πάω σε μακρινή χώρα. Δεν το διανοήθηκα ποτέ»

«Δεν έχω κάνει κακό στον Γιάννη. Οι ενοχές μου με βαραίνουν επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημα μου. Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι "έφυγε" και του συμπεριφερόμουν σα να είναι ζωντανός. Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης. Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη»

«Αποδέχομαι ότι ήθελα να τον κατευνάσω – να ηρεμήσουμε και οι δυο – ποτέ όμως να τον σκοτώσω. Ήθελα να είμαι δίπλα του και θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα επειδή ακόμα δίπλα του αισθάνομαι. Και στη φυλακή θέλω να πάω για τον ίδιο λόγο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η προφυλάκιση δεν της προκάλεσε θυμό ή οργή - Τη θεωρεί εξιλέωση»

Ο συνήγορος της, Σπύρος Δημητρίου, δήλωσε ότι η προφυλάκιση δεν της προκάλεσε θυμό ή οργή καθώς τη θεωρεί εξιλέωση. Είπε ότι απάντησε στις ερωτήσεις για την παραμονή της μαζί με τη σωρό επί σειρά ημερών και υποστήριξε ότι επέστρεψε στην Ελλάδα για να πληρώσει το τίμημα.

Ο ίδιος ζήτησε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων, ώστε η κατηγορούμενη να λάβει γνώση των ακριβών αιτίων θανάτου του 64χρονου, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Παράλληλα, ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης μετά την ομολογία της 56χρονης ότι για 10 ημέρες παρέμενε στο σπίτι και κοιμόταν μαζί με τη σορό του συντρόφου της.

Στενός φίλος του μεσίτη μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR για τη σχέση του ζευγαριού:

«Περνούσε καλά, έδειχνε να απολαμβάνει τη ζωή. Δε μου έδειξε ποτέ στοιχεία ενός ανθρώπου προβληματισμένου ή που περνούσε δύσκολα σε προσωπικό επίπεδο. Οι εικόνες που μου έχουν μείνει στο μυαλό είναι ενός ανθρώπου ευδιάθετου και δημιουργικού. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο φίλος μου έφυγε ξαφνικά. Είναι απίστευτο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα