Νέες αποκαλύψεις για το βράδυ της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Νέες αποκαλύψεις για το βράδυ της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη

Το λαπτοπ ήταν ανοιχτό γιατί μιλούσε με μία φίλη της. Ποιος κλείδωσε το λαπτοπ και δεν μπορούν να το ανοίξουν;»

Στο βράδυ της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευάγγελος Γκιουγκής. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι έχει αρχίσει η προκαταρκτική για τον βιασμό της τον Νοέμβριο του 2017, έναν χρόνο πριν από την δολοφονία της. «Θεωρούμε ότι τα δύο γεγονότα, ο βιασμός του 2017 και η δολοφονία μετά από βιασμό το 2018, συνδέονται μεταξύ τους, ενώ είναι προφανές πως οι τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό του 2017 είναι γνωστοί με κάποιον από τους δύο δολοφόνους της» δήλωσε.

Φίλες της Ελένης Τοπαλούδη ενημέρωσαν την μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ότι είχε πάει στην αστυνομία το 2017, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος: «Μετά την κηδεία της, φίλες της Ελένης είπαν στη μητέρα της ότι είχαν επισκεφθεί το Αστυνομικό Κατάστημα Ρόδου και ότι είχαν σκοπό να καταγγείλουν τον βιασμό της τον Νοέμβριο του 2017 και την παράνομη βιντεοσκόπησή της. Δεν ακολούθησε καμία σχετική έρευνα. Αντίθετα, όπως έχω πληροφορηθεί, οι αστυνομικοί που πράγματι είχαν λάβει γνώση της καταγγελίας είπαν ότι είναι “είναι πολύ αργά, έχει περάσει μια εβδομάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού δεν έχετε και το βίντεο, φέρτε το βίντεο να δούμε τι θα κάνουμε”» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε, ακόμη, με αφορμή την νέα υπόθεση βιασμού πως από τη στιγμή που οι τρεις εμπλεκόμενοι προσήλθαν αυθορμήτως για να καταθέσουν, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία προς διερεύνηση.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει υποψία συγκάλυψης ο κ. Γκιούγκης ανέφερε: «Ας μην ξεχνάμε τρία βασικά στοιχεία. Έχουμε τον πρώτο βιασμό, έχουμε δεύτερο βιασμό και θάνατο, έχουμε άλλον έναν βιασμό μετά τον θάνατό της. Όλα αυτά συνδέονται, όπως και άλλα που δεν έχουν έλθει στη Δικαιοσύνη».

Μεγάλη έμφαση δίνει η οικογένεια της δολοφονημένης κοπέλας στο «ξεκλείδωμα» του λαπτοπ της με τον δικηγόρο να αναφέρει ότι «βρίσκεται στο εγκληματολογικό, το γιατί δεν έχει ξεκλειδώσει ακόμη είναι θέμα των Αρχών. Θα έχει πάρα πολλά στοιχεία πάνω στο θέμα που αναφερόμαστε».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το βράδυ της δολοφονίας της «Η Ελένη έφυγε βιαστικά, το πλυντήριό της ακόμη δούλευε. Βγήκε να φάει σουβλάκια και ήταν πρόχειρα ντυμένη. Το λαπτοπ ήταν ανοιχτό γιατί μιλούσε με μία φίλη της. Ποιος κλείδωσε το λαπτοπ και δεν μπορούν να το ανοίξουν; Είχαν και τα κλειδιά της;».

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου

Την ίδα ώρα ενώπιον ανώτερου αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κλήθηκαν και παρουσιάστηκαν τρεις κάτοικοι χωριού από το δημοτικό διαμέρισμα Αρχαγγέλου (Mάσαρη), στο πλαίσιο της αυτοτελούς προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται, προς διερεύνηση των αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων του βιασμού και της παράνομης μαγνητοσκόπησης, για τα οποία καταγγέλθηκαν από την μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, που δολοφονήθηκε στη Ρόδο, κ. Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη.

Οι τρεις νέοι καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα για βιασμό από κοινού της 21χρονης φοιτήτριας εντός της οικίας της στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, το Νοέμβριο του 2017 όπως αναφέρει το dimokratiki.gr.

Μετά την λήψη καταθέσεως από μια 21χρονη φίλη και συμφοιτήτρια της Ελένης Τοπαλούδη, που διασκέδαζε μαζί της την επίμαχη ημέρα,  οι 3 νεαροί φωτογραφήθηκαν προκειμένου να ταυτοποιηθούν από την μάρτυρα με νέα της κατάθεση, ως τα άτομα με τα οποία αποχώρησαν μαζί από κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης, πριν κληθούν σε ανωμοτί κατάθεση στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα για την συγκεκριμένη έρευνα, όπως αποκαλύπτει η «δημοκρατική», υφίστανται τα ακόλουθα στοιχεία:

Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 24χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 3η Δεκεμβρίου 2018 σύμφωνα με την οποία η δολοφονηθείσα «φοβόταν τρία άτομα που εμπλέκονταν σε μια υπόθεση βιασμού εναντίον της». Είχε τονίσει μάλιστα ότι αυτός ο φόβος κράτησε περίπου ένα εξάμηνο μετά το συμβάν όπως της είχε αναφέρει και ότι δεν είχε κάνει μήνυση διότι, όπως της έλεγε, φοβόταν ότι θα της κάνουν κακό.

 Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 22χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 1η Δεκεμβρίου 2018 που ενημέρωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2018 της είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε βιασθεί από τρια άτομα στην οικία της μετά από βραδινή έξοδο σε κατάσταση μέθης. Της είχε πει ακόμη ότι την είχαν βιντεοσκοπήσει και ότι έκτοτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

 Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 22χρονης φίλης της Ελένης Τοπαλούδη την 1η Δεκεμβρίου 2018 η οποία τόνισε ότι μαζί με ακόμη δύο φίλες τους, τις οποίες κατονομάζει, το Νοέμβριο του 2017 είχαν μεταβεί στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό της και την παράνομη βιντεοσκόπησή της. Επεσήμανε ότι υπήρξε συνεύρεση μαζί της εντός της οικίας της χωρίς τη συγκατάθεσή της και ότι η καταγγελία έγινε μια εβδομάδα μετά στην αστυνομία και ότι είχε ενημερωθεί ότι δεν μπορούσε να γίνει κάτι γιατί είχε περάσει μεγάλο διάστημα.

Κατάθεση ενώπιον των ανακριτικών υπαλλήλων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου μιας 22χρονης φίλης της την 1η Δεκεμβρίου 2018 στην οποία μεταξύ άλλων είχε τονίσει ότι είχε μεταβεί μαζί της στην αστυνομία για να καταγγείλει τον βιασμό της και την παράνομη βιντεοσκόπησή της από κάποιους που είχαν βγει το προηγούμενο βράδυ και επέστρεψαν αρχικά εκείνη στην οικία της και μετά την Τοπαλούδη. Είχε εκτιμήσει στην ίδια της κατάθεση ότι η Τοπαλούδη υπερέβαλε ως προς τον βιασμό και ότι κυρίως την είχε πειράξει και φοβόταν για τη βιντεοσκόπηση μην μαθευτεί.

Κατάθεση της κ. Κούλας Αρμουτίδου-Τοπαλούδη τον Φεβρουάριο του 2019 ενώπιον αστυνομικού του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι φίλες της Ελένης, που της είχαν τηλεφωνήσει για να την συλλυπηθούν την ενημέρωσαν για τον βιασμό και την παράνομη μαγνητοσκόπησή της από 3 άνδρες το Νοέμβριο του 2017.

Ισχυρίστηκε ότι πιθανότατα είχαν βάλει κάτι στο ποτό της και ότι με το πρόσχημα του καφέ εκμεταλλευόμενοι την κατάστασή της την βίασαν και την μαγνητοσκόπησαν αλλά και την απείλησαν ότι αν τους κατάγγελλε θα προέβαλλαν το βίντεο στο διαδίκτυο.Κατονόμασε εξάλλου δύο από τα τρία άτομα.

Είχε τονίσει, όπως και πρόσφατα σε άλλη κατάθεσή της ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, ότι στοιχεία για τον βιασμό της υπάρχουν στον φορητό υπολογιστή της κόρης της και ζήτησε τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου αυτού.

 

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα