Πολιτική κόντρα για τους κουκουλοφόρους - Αστυνομικοί: Θα θρηνήσουμε θύματα

Πολιτική κόντρα για τους κουκουλοφόρους - Αστυνομικοί: Θα θρηνήσουμε θύματα

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει για τη καταδρομική επίθεση των κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα της Ακρόπολης. Από τη μία, η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ από την άλλη η υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη απαντά πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί συνειδητά να καλλιεργήσει το φόβο στους πολίτες. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί με ανακοίνωσή τους τονίζουν πως θα θρηνήσουμε θύματα. Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγες ημέρες οι αστυνομικές αρχές είχαν εκφράσει τους φόβους τους για επιθέσεις σε Αστυνομικά Τμήματα. 

 

«Που να 'ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;» τιτλοφορείται η νέα «καυστική»-καταγγελτική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με αφορμή την χθεσινοβραδινή επίθεση κουκουλοφόρων, με βόμβες μολότοφ, στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς» αναφέρουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, που έχουν πολλάκις αναδείξει το πρόβλημα.

 

«Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον "ομάδα ΔΕΛΤΑ", τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;» αναρωτιούνται.

Και καταλήγουν, με σαφείς αιχμές προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους "υπεύθυνους" να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας».

Πρόσφατα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε καταγγείλε ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται υπό διάλυση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στην παθητική στάση την οποία έχει υποχρεωθεί (σ.σ. η Αστυνομία) να τηρεί την τελευταία τετραετία απέναντι στην λεγόμενη χαμηλή εγκληματικότητα έρχονται να προστεθούν οι δραματικές συνθήκες υπό τις οποίες οι αστυνομικοί φέρνουν εις πέρας το έργο τους, τηρώντας τον όρκο που έδωσαν στην πατρίδα. Οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να προστατέψουν τους πολίτες από την εγκληματικότητα, παρατημένοι στη μοίρα τους από την φυσική ηγεσία τους που είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αναγκάζονται να αγοράζουν από τον πενιχρό μισθό τους αναλώσιμα είδη, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υγειονομικό υλικό, είδη καθαριότητας, ακόμα και τα υλικά για να συντηρούν τον οπλισμό τους (!) Για οδοιπορικά και αμοιβές εκτός έδρας ούτε λόγος, αφού παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Όλα αυτά, την ώρα που είναι αναγκασμένοι να δίνουν τη μάχη κατά της εγκληματικότητας από τη θέση του ανίσχυρου, οδηγώντας οχήματα χωρίς συντήρηση και κατάλληλα ελαστικά, φορώντας δανεικά από συναδέλφους τους αλεξίσφαιρα γιλέκα -όπως είχε καταγγείλλει πρόσφατα η ΠΟΑΣΥ».

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα