Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για τα άγρια επεισόδια και τις αποδοκιμασίες στη Γεροβασίλη

Πτολεμαΐδα: Δύο συλλήψεις για τα άγρια επεισόδια και τις αποδοκιμασίες στη Γεροβασίλη

Στη σύλληψη δύο ατόμων με την κατηγορία ότι εμπλέκονται στα επεισόδια και στις συγκρούσεις με τους αστυνομικούς που έγιναν 500 μέτρα από το χώρο της εκδήλωσης όπου παραβρέθηκε η υπουργός προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης η Ασφάλεια Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ένας από τους συλληφθέντες φέρεται να είναι μέλος της ομάδας "Πτολεμαίοι Μακεδόνες" και να έχει ηγετικό ρόλο στην διοργάνωση των σημερινών κινητοποιήσεων.

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας προσπάθησαν να σπάσουν το απαγορευτικό κλοιό της αστυνομίας και να φτάσουν στο χώρο της εκδήλωσης, στη Σχολή Πυροσβεστών.

Σε ακραίους κύκλους απέδωσε τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πυροσβεστικής Πτολεμαΐδας η Όλγα Γεροβασίλη. 

Από τις συμπλοκές υπάρχουν τέσσερις τραυματίες αστυνομικοί και ένας πολίτης που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία, ενώ, όπως αναφέρει το kozan.gr, όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν στη Σχολή, οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες στο σημείο τους απώθησαν με τη χρήση χημικών και επικράτησε ένταση.

Γεροβασίλη: Πρόκειται για ακραίους

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πτολεμαΐδα και τη Δυτική Μακεδονία. Έχουμε τους πρώτους απόφοιτους της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας, 73 άνδρες και 16 γυναίκες», ανέφερε αρχικά στη δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.

Και συνέχισε: «Ωστόσο, αυτή τη μέρα επιχείρησαν να την αμαυρώσουν κάποιοι ακραίοι, προσπαθώντας να σταματήσουν την ορκωμοσία των Πυροσβεστών. Πρόκειται για ακραίους κύκλους, που κινούνται με βάση ένστικτα τα οποία δεν είναι συμβατά με τη δημοκρατία. Επιτέθηκαν στην αστυνομία και έγινε σύγκρουση, στοχευμένη, προαποφασισμένη, αλλά δεν τα κατάφεραν».

Καταλήγοντας σημείωσε: «Ο λαός της Πτολεμαΐδας, ο λαός της Κοζάνης τους γύρισε την πλάτη».

 

 

Δείτε ακόμα