Μάρτυρας εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη: Ο γιος είχε φύγει, ο πατέρας ήταν πεσμένος κάτω

Μάρτυρας εγκλήματος στη Θεσσαλονίκη: Ο γιος είχε φύγει, ο πατέρας ήταν πεσμένος κάτω

«Ο ένας έφυγε, ο άλλος ήταν ξαπλωμένος κάτω», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο άνθρωπος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ βλέποντας τον νεκρό 48χρονο στην άσφαλτο, για το φόνο του οποίου συνελήφθη ο 20χρονος γιος του.

Ο άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος έξω από παιδότοπο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και ήταν ο αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

«Πήρα το ΕΚΑΒ, αλλά όταν έφτασαν εκεί ο άνθρωπος είχε πεθάνει», δήλωσε και είπε πως «ο γιος ήρθε μετά, αφού ήρθε το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και ο κόσμος» και «η Αστυνομία δεν τον άφησε να πλησιάσει τον πατέρα του».

Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ωστόσο, καθοριστικό ρόλο για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξει η ιατροδικαστική έκθεση.

Αν διαπιστωθεί ότι ο θάνατος του 48χρονου επήλθε από καρδιά, διότι πληροφορίες αναφέρουν πως αντιμετώπιζε τέτοιο πρόβλημα, τότε θα αλλάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του νεαρού και πιο πιθανό είναι να τον βαραίνει η κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Πάντως, στους αστυνομικούς φαίνεται να παραδέχτηκε πως ήταν συχνά θύμα ενδοοικογενειακής βίας και για το περιστατικό φέρεται να είπε:

«Έφυγα από το μαγαζί γιατί δεν ήθελα να συνεχιστεί ο καβγάς. Με ακολούθησε και μου επιτέθηκε αυτός πρώτος. Άρχισε να με χτυπά. Προσπάθησα να αμυνθώ, ανταπέδωσα τα χτυπήματα και ξαφνικά ο πατέρας μου βρέθηκε στην άσφαλτο να αιμορραγεί».

Ζήτησε και πήρε προθεσμία κι έτσι θα βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα