Κρήτη: Κορυφώνεται η αγωνία για την οικογένεια που αγνοείται. Άκαρπες οι έρευνες

Κρήτη: Κορυφώνεται η αγωνία για την οικογένεια που αγνοείται. Άκαρπες οι έρευνες

Με το πρώτο φως της ημέρας ενισχύονται οι δυνάμεις έρευνας με πλωτά και εναέρια μέσα

Κορυφώνεται η αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους, μέλη όλοι τους της ίδιας οικογένειας, οι οποίοι παρασύρθηκαν με το αυτοκίνητό τους τη νύχτα του Σαββάτου από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου της Μεσαράς.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ αποτελούμενη από 40 άνδρες, παρά το σκοτάδι και τις αντίξοες συνθήκες συνέχισαν χωρίς αποτέλεσμα τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των εκβολών του Γεροπόταμου κοντά στο Τυμπάκι, όπου χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε σε καλή κατάσταση εξάρτημα του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η οικογένεια.

Αγνοούμενοι είναι, η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της Μαρίνα Χατζηπανάμου.

 Σύμφωνα με το cretapost.gr, το ζευγάρι, η Ροδούλα και ο Κώστας, είχαν παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι με πολιτικό γάμο ενώ είχαν αποκτήσει και ένα μωρό ενώ έμεναν στο Καλό Χωριό Λασιθίου, απ’ όπου κατάγεται ο σύζυγος.

Όλοι τους είχαν μεταβεί στη Μεσαρά καλεσμένοι σε γαμήλια εκδήλωση συγγενικού τους προσώπου και κατά την επιστροφή τους στο σπίτι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Συγκεκριμένα, κατά την επιστροφή τους όμως εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, φαίνεται πως ακολούθησαν λάθος δρόμος, με αποτέλεσμα να καταλήξουν κοντά στον Γεροπόταμο, ο οποίος εκείνη την ώρα είχε «φουσκώσει».

Ήταν 01:00 τα ξημερώματα όταν η 30χρονη κάλεσε την Άμεση Δράση ζητώντας βοήθεια: «Τρέξτε γιατί πνιγόμαστε» φέρεται να είπε, ενώ στη συνέχεια κόπηκε η σύνδεση. Οι Αρχές αμέσως έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση κι έχοντας το στίγμα του κινητού ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Το νεαρό ζευγάρι κατοικεί στον Άγιο Νικόλαο, ενώ η μητέρα και η αδελφή της 29χρονης στις Αρχάνες.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται συγγενείς και φίλοι από χθες το πρωί αγωνιώντας για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση αναμένεται να ενισχυθούν με πλωτά και εναέρια μέσα καθώς και από κλιμάκια του Λιμενικού, της ΕΛ.ΑΣ και εθελοντών Σαμαρειτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από το drone της ΕΜΑΚ που θα κάνει και σήμερα πτήσεις πάνω από την περιοχή, στη μάχη της διάσωσης θα «πέσουν» και δύτες για να προσπαθήσουν να κάνουν έρευνες και κάτω από το νερό.

Το θετικό είναι πως ο καιρός στην περιοχή έχει βελτιωθεί. Οι έρευνες στην ξηρά, γύρω από τις όχθες του ποταμού συνεχίζεται με κάθε δυνατό μέσο, ενώ οι δύτες θα ερευνήσουν υποβρύχια, αφού -σύμφωνα με το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, μπορεί το νερό να έχει υποχωρήσει, η ορμή των υδάτων παραμένει μεγάλη. Έρευνες θα γίνουν και στις εκβολές του ποταμού αλλά και στη θαλάσσια περιοχή. 

ΠΗΓΗ: cretapost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα