Εξελίξεις στην υπόθεση Λαγούδη: Η κατάθεση - κλειδί της 16χρονης κόρης της

Στην ανακρίτρια Αγρινίου βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης ο αδερφός της Ειρήνης Λαγούδη και η 16χρονη κόρη της, προκειμένου να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις τελευταίες στιγμές του θύματος. 

«Έχουν να συμπληρώσουν στοιχεία από ακριτομυθίες που άκουγαν από τηλεφωνικές συνομιλίες της Ειρήνης» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ταουξής στο star.gr.

Στο παρελθόν η ανήλικη κόρη της Ειρήνης Λαγούδη είχε καταθέσει στον εισαγγελέα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που καταθέτει στην ανακρίτρια. Τόσο εκείνη, όσο και ο αδερφός του θύματος.

Ο λόγος που καλείται η 16χρονη, είναι επειδή τον «τελευταίο καιρό ήταν πιο κοντά στη μαμά της και την άκουγε να μιλά στο τηλέφωνο. Μπορεί να συγκεκριμενοποίησε και να κατανόησε κάποια τηλεφωνήματα από τότε που δεν κατανοούσε σε τι αναφέρονται. Ο ρους των γεγονότων την οδήγησε να βγάλει συμπεράσματα ότι μιλούσε με συγκεκριμένο πρόσωπο για συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία και θα πει στην ανακρίτρια» εξήγησε ο κος Ταουξής. 

Στην τελική ευθεία η υπόθεση θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη

Αυτός είναι ο τελευταίος κύκλος καταθέσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, σύμφωνα τον δικηγόρο, ο οποίος εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της.

«Με τις σημερινές καταθέσεις κλείνει η διαδικασία των καταθέσεων από την πλευρά της πολιτικής αγωγής και μετά δρομολογείται η διαδικασία της κλήσης προς απολογία στον βασικό κατηγορούμενο» δήλωσε ο κος Ταουξής στο star.gr, εξηγώντας πώς η δικαδικασία από εδώ και στο εξής είναι ο βασικός κατηγορούμενος «να εμφανιστεί με τον δικηγόρο του, να πάρει τη δικογραφία, να τη μελετήσει και να προσέλθει προς απολογία».

Μετά την απολογία, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα γνωμοδοτήσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Παράλληλα, «θα τρέχει η ποινική έρευνα, ώστε να προσωποποιηθούν οι ποινικές διώξεις για τους φυσικούς αυτουργούς» τόνισε ο κος Ταουξής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ