Συλλαλητήριο για Μακεδονία: Εντατικές προετοιμασίες για την ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ

Συλλαλητήριο για Μακεδονία: Εντατικές προετοιμασίες για την ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ

Σε πυρετό προετοιμασιών βρίσκονται οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων, με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου, παρά το γεγονός ότι ο χρόνος προετοιμασίας του συλλαλητηρίου ήταν μόλις 7 ηέρες.

«Αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Οι Έλληνες θα δώσουμε με ειρηνικό τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της συμφωνίας(…)Στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 ξεκαθαρίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας διότι το όνομα σημαίνει έδαφος».

Μάλιστα η ανακοίνωση κάνει λόγο για «παραχαράκτες της ιστορίας της Μακεδονίας. «ΟΙ Έλληνες θα δώσουμε με ειρηνικό τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της συμφωνίας. Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον αριθμό συμμετεχόντων και τη φωνή μας τη συμφωνία που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά, μετά τον περασμένο Φεβρουάριο, που θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στην Αθήνα.

Στο επίσημο κάλεσμα που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, αναφέρει:

«Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία!Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη. Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το “παρών” στο Μεγάλο Συλλαλητήριο.Στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι Όλοι οι Έλληνες θα βρεθούμε εκεί, έξω από την ελληνική Βουλή, για να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική!Να μη λείψει κανείς!».

Σε διάφορες περιοχές της χώρας οργανώνεται μετακίνηση με λεωφορεία του κόσμου που επιθυμεί να συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών, κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής απηύθυναν τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου. Το μήνυμά της έστειλε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. «Θα έπρεπε να τρομάζουμε με την κατακύρωση της συμφωνίας. Την Κυριακή δεν θα είναι κανένα φασιστικό στοιχείο στο συλλαλητήριο. Είμαστε άνθρωποι που αγαπάμε τον τόπο μας», τόνισε.

Στο μεταξύ, την αντίθεσή της στη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε για ακόμα μία φορά η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους. Μάλιστα ανακοίνωσε πως εκπρόσωποί της θα μεταβούν στην Αθήνα την Κυριακή, 20 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Επίσης, «ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση να σεβασθεί τη βούληση του ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως της συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο ελληνικός λαός».

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία διά του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη κατά παντός υπευθύνου που εμπλέκεται στην υπόθεση των Πρεσπών και έχει διαπράξει τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, όπως και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Στη μήνυση γίνεται λόγος για την αναφορά του τέως υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου στο Υπουργικό Συμβούλιο (20.10.2018) ότι ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στη χώρα μας και τα Σκόπια. Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίζεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ αναφέρεται ότι μέσω twitter ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος των δύο εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, από τις εν λόγω αναφορές των τέως υπουργών «αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή του ελληνικού Κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσαν συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της συνθήκης των Πρεσπών, το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα Κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα