Έγκλημα στον Πειραιά: Φοβήθηκα και έβγαλα πιστόλι – Τι είπε ο δράστης

Έγκλημα στον Πειραιά: Φοβήθηκα και έβγαλα πιστόλι – Τι είπε ο δράστης

Φόβο για τη ζωή του και άμυνα επικαλέστηκε στην απολογία του ο 30χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας του 21χρονου, έξω από μπαρ της Τρούμπας του Πειραιά τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς

Φίλοι του μάλιστα ανέφεραν πως δεν αποκλείεται το θύμα να έκανε… λάθος και να επιτέθηκε στον δράστη νομίζοντας ότι είναι ο δίδυμος αδελφός του με τον οποίο είχε προηγούμενα!

Ωστόσο, το παρελθόν του δράστη, ελληνικής υπηκοότητας, με καταγωγή από τον Αγιο Δομίνικο, είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο. Το 2010 είχε μαχαιρώσει Ιταλό τουρίστα για ασήμαντη αφορμή στην Τρούμπα. Το θύμα είχε γλιτώσει με σοβαρά τραύματα. Την τελευταία 10ετία, πέρα από την απόπειρα ανθρωποκτονίας, είχε απασχολήσει επίσης για υποθέσεις ναρκωτικών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και απείθεια.

Οκτώ χρόνια μετά έβγαλε πιστόλι, και αυτή τη φορά σκότωσε τον 21χρονο Ηλία. Ο δράστης παραδόθηκε χθες το μεσημέρι, προσερχόμενος αυτοβούλως στους αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής.

«Ηταν κακιά στιγμή»

Ο 30χρονος, που είναι πατέρας δύο παιδιών, παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης, ενώ υποστήριξε ότι πέταξε το πιστόλι με το οποίο σκότωσε το θύμα. Ο ίδιος στην απολογία του στους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση φέρεται να είπε:

«Βγήκα έξω από το μπαρ να καπνίσω. Εκείνη την ώρα ήταν έξω ένας νεαρός με την παρέα του που με κοίταζε επίμονα και έκανα το ίδιο. Με ρώτησε γιατί τον κοιτάω και του απάντησα γιατί κάνει και εκείνος το ίδιο. Με ρώτησε αν ξέρω ποιος είναι και του ανταπάντησα αν ξέρει ποιος είμαι εγώ. Μου έδωσε κουτουλιά στο πρόσωπο και άρχισε να με χτυπά. Φοβήθηκα για τη ζωή μου και έβγαλα το πιστόλι για να αμυνθώ. Ηταν κακιά στιγμή».

Στο μεταξύ, φίλος του δράστη ανέφερε μια άλλη εκδοχή, η οποία εξετάζεται, και πρόκειται για ενδεχόμενο λάθος του θύματος με τον δίδυμο αδελφό του δράστη, που φέρεται να είχε προηγούμενα. «Πέτρα του σκανδάλου ήταν η κοπέλα που ήταν μαζί με το θύμα. Την προηγούμενη μέρα ήταν στο ίδιο μπαρ και χόρευε με τον δίδυμο αδελφό του δράστη, κάτι που είχε ενοχλήσει το θύμα. Την επόμενη μέρα φαίνεται να είδε τον δράστη, που φυσικά έμοιαζε με τον δίδυμο αδελφό του, και επιτέθηκε εναντίον του», υποστήριξε ο φίλος του δράστη.

Αυτή την αναφορά εξετάζουν τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρότι προς το παρόν γνωρίζουν ότι όλα συνέβησαν από ένα «στραβοκοίταγμα» και έναν νεανικό τσαμπουκά…

Εξετάζουν την περίπτωση ο δίδυμος αδελφός του δράστη να είχε ενοχλήσει τη σύντροφο του θύματος ή τουλάχιστον έτσι να το είχε εκλάβει ο άτυχος 21χρονος. Ερευνάται αν το θύμα ζήτησε από λάθος το λόγο και επιτέθηκε στον δράστη έξω από το κατάστημα και τότε εκείνος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

«Τους χωρίσαμε…»

Η κοπέλα από τη Βενεζουέλα που ήταν μαζί με το θύμα πριν από τη θανατηφόρα συμπλοκή περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν και κατέληξαν στο θάνατο του φίλου της.

«Αρχισαν να μιλάνε έντονα και ο Ηλίας άρχισε να χτυπάει τον άλλον και του άνοιξε τα μούτρα. Μετά μπήκα εγώ και μια φίλη μου να τους χωρίσουμε. Βγήκαν όλοι από το μαγαζί και δεν έκαναν τίποτα. Εγώ και η φίλη μου τους χωρίσαμε. Και την ώρα που τον παίρνω για να φύγουμε, γυρνάω για να δω αν είναι το ζευγάρι των φίλων μας πίσω μου. Τον είδα να βγάζει το όπλο. Με έσπρωξε το παλικάρι και έφαγε τη σφαίρα αντί για μένα», δήλωσε η συγκλονισμένη η νεαρή κοπέλα. Λίγο αργότερα μετά την παράδοση του δράστη προσήλθε μαζί με τον αδελφό του θύματος στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής όπου αναγνώρισε το θύμα, κάτι που έκαναν και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα