Το κοριτσάκι υπέκυψε στο δηλητήριο - Αθώος και ο 2 γιατρός για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Το κοριτσάκι υπέκυψε στο δηλητήριο - Αθώος και ο 2 γιατρός για τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Έγινε δεκτή η πρόταση του Εισαγγελέα που ζήτησε την αθώωση του κατηγορούμενου γιατρού

Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη, για δύο γιατρούς, που είχαν καταδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου με ποινή φυλάκισης 10 μηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο στην περίπτωση της τότε ειδικευόμενης γιατρού, η ποινική δίωξη αναιρέθηκε αφού κατέθεσε στο δικαστήριο αίτημα να μην ισχύσει η ποινική δίωξη επειδή δεν της είχε κοινοποιηθεί το κατηγορητήριο εντός πενταετίας.  Το αίτημα έγινε δεκτό και έτσι, σημερα στο εδώλιο καθεται ο ένας γιατρός - επίσης ειδικευόμενος το 2011.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στο πώς λειτούργησαν τα ΤΕΠ και τι έπραξε ο ίδιος, ισχυριζόμενος πως δεν είχε άμεση εμπλοκή στην υπόθεση της άτυχης κοπέλας καθώς την είδε ήδη στο φορείο στα ΤΕΠ όταν πήγε εκεί για ασθενείς που νοσηλεύονταν. Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου αναφέρθηκε στο πώς αντιμετωπίζεται μια περίπτωση μέθης. Η πρόεδρος άσκησε κριτική στον τρόπο κατακερματισμού της λειτουργίας των ΤΕΠ που είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενημέρωση μεταξύ των γιατρών και η κοπέλα να είναι στο φορείο χωρίς να ασχοληθεί κάποιος μαζί της.

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του μίλησε για τον χειρότερο εφιάλτη που μπορεί να βιώσει ένας γονέας. Είπε πως η αντιμετώπιση στα ΤΕΠ ήταν εκείνη που έπρεπε και πως το δικαστήριο πρέπει να βρει τους πραγματικούς ενόχους και όχι ένα εξιλαστήριο θύμα. Ανέφερε ότι η Στέλλα είχε καταναλώσει αλκοόλ πολύ ώρα πριν την πάνε στο ΤΕΠ και το αλκοόλ είχε ήδη περάσει στο αίμα και τους ιστούς της και η κατάληξη οφείλεται στην τοξική δράση του αλκοόλ το οποίο ήταν πλέον αδύνατο να αφαιρεθεί 

"Το κοριτσάκι υπέκυψε στο δηλητήριο" είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας τονίζοντας ότι δεν απεδείχθη πως ο κατηγορούμενος ευθύνεται για τον θάνατο και πρέπει να κηρυχθεί αθώος.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκεμε τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και ολοκληρώθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο γιατρό.

 

flashnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα