Στο πένθος το Διδυμότειχο - Σήμερα η κηδεία της φοιτήτρια. Απολογούνται την Παρασκευή οι δύο νεαροί

Στο πένθος το Διδυμότειχο - Σήμερα η κηδεία της φοιτήτρια. Απολογούνται την Παρασκευή οι δύο νεαροί

Αβάσταχτος πόνος, ανείπωτη θλίψη και τεράστια οργή επικρατεί στην πόλη του Διδυμότειχου, λίγο πριν την κηδεία της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλίδου.

Στην τελευταία της κατοικία οδηγείται αυτή την ώρα η 21χρονη φοιτήτρια  Ελένη Τοπαλούδη, η οποία δολοφονήθηκε άγρια στη Ρόδο.

Φίλοι και συγγενείς βρίσκονται στο Διδυμότειχο για να πουν το «τελευταίο αντίο» στο «γελαστό κορίτσι» όπως λένε όλοι. Στο πλευρό της άτυχης οικογένειας εκατοντάδες κόσμου που γνώριζε τη φοιτήτρια.

Το πρωί στο Διδυμότειχο έφτασε λεωφορείο από ένα χωριό των Σερρών, από όπου κατάγεται η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας, προκειμένου να παραστούν όσοι τη γνώριζαν στην κηδεία.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (05/12/2018) ξεκίνησε να ψάλλεται η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Όλοι είναι συντετριμμένοι. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πόσο άδικα έφυγε από τη ζωή η Ελένη.

Η σορός της 21χρονης φοιτήτριας μεταφέρθηκε το βράδυ της Τρίτης (04/12) από τη Ρόδο στην Αλεξανδρούπολη και από κει στο Διδυμότειχο. Τα όσα εκτυλίχθηκαν εκεί θύμιζαν αρχαία τραγωδία, με τους γονείς της να είναι απαρηγόρητοι και όλο το Διδυμότειχο να θρηνεί για την κοπέλα που τόσο πρόωρα και κυρίως άδικα έχασε τη ζωή της.

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι δύο νεαροί 

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι δύο νεαροί που προσήχθησαν σήμερα στον εισαγγελέα Ρόδου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας. Στις 11:00 το πρωί στο Διδυμότειχο θα γίνει η κηδεία της άτυχης κοπέλας. 

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλο για τον θάνατο της άτυχης κοπέλας και αφού τους αποδόθηκαν κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, η οποία και τους έδωσε την προθεσμία. 

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι και η απαγγελία κατηγοριών για βιασμό και η δίωξη ασκήθηκε με βάση την ομολογία του 19χρονου Αλβανού που έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του ενώ ο 21χρονος Ροδίτης αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη.

Με βάση πάντως την ομολογία του 19χρονου η δολοφονία έγινε στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του 21χρονου στην περιοχή της Λίνδου λίγα χιλιόμετρα μακριά από την θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας.

Τα κίνητρα του εγκλήματος χαρακτηρίζονται ως σεξουαλικά. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η 21χρονη συνομιλούσε μέσω Facebook με τον έναν από τους δύο νεαρούς. Το βράδυ της περασμένης Τρίτης πήγαν και την πήραν από το σπίτι της με το λευκό βαν του πατέρα του 21χρονου Έλληνα και όλοι μαζί πήγαν στο εξοχικό του στη Λίνδο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη θαλάσσια περιοχή, όπου βρέθηκε το πτώμα της κοπέλας. 

Εκεί, οι δύο νεαροί φέρονται να ζήτησαν από την 21χρονη να συνευρεθούν ερωτικά και οι τρεις. Εκείνη αρνήθηκε, προσπάθησε να φύγει και τότε την χτύπησαν, πιθανόν με οικιακό σίδερο, για να την ακινητοποιήσουν. 

Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της, προσπάθησαν να τη στραγγαλίσουν και όταν πίστεψαν ότι είναι νεκρή, τη μετέφεραν σε απομονωμένο σημείο και την πέταξαν στη θάλασσα, ενώ ήταν ζωντανή, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πνιγμό. 

Ο 19χρονος, φέρεται να «έσπασε» και να ομολόγησε τη συμμετοχή του στο έγκλημα, όμως ο 21χρονος αρνείται την εμπλοκή του σε αυτό.

Μάλιστα, ο συνήγορός του, δήλωσε ότι ο 21χρονος δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως ο 19χρονος ήταν εκείνος που αντάλλαζε μηνύματα μαζί με τη φοιτήτρια. 

Βίντεο-ντοκουμέντο: Με αυτό το αυτοκίνητο μετέφεραν την 21χρονη φοιτήτρια

Είχαν προσεγγίσει και άλλη κοπέλα

Την ίδια ώρα ξεχειλίζει η οργή των χρηστών στα social media των φερόμενων δραστών, καθώς έχουν βομβαρδίσει τα προφίλ τους στο Facebook με χιλιάδες μηνύματα που περιλαμβάνουν ύβρεις και κατάρες. 

Ανάμεσα σε αυτά όμως ξεχωρίζει το σχόλιο μιας κοπέλας, η οποία καταγγέλλει ότι πριν λίγες μέρες οι δύο νεαροί της είχαν στείλει μηνύματα στο Facebook στα οποία της έλεγαν να πάνε να την πάρουν από το σπίτι της για να βρεθούν όλοι μαζί. 

Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι έχει ολόκληρη τη συνομιλία, την οποία και παρέδωσε στην αστυνομία, ενώ όπως γράφει δε συναντήθηκε ποτέ μαζί τους. 

Συντετριμμένοι οι γονείς της άτυχης κοπέλας

Τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς της άτυχης κοπέλας που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η κόρη τους έφυγε τόσο άδικα από την ζωή. Σε δηλώσεις ο πατέρας της κοπέλας, αφού ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη, είπε σχετικά με τους δυο κατηγορούμενους, ότι «έχει παρθεί DNA, ο ιατροδικαστής και το εγκληματολογικό έχουν κάνει την δουλειά τους όπως πρέπει, για να παρουσιαστούν στις αρμόδιες αρχές σωστά. Ο ιατροδικαστής το Σάββατο είπε ότι ήταν εγκληματική ενέργεια. Από ότι είπε την πέταξαν στην θάλασσα ενώ ζούσε, όπως είπε ο θάνατος της προήλθε από πνιγμό αλλά υπήρχαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας».                                             

Για την σχέση του με την κόρη του είπε ότι «το παιδί ότι αντιμετώπιζε μας ενημέρωνε είτε εμένα είτε την μητέρα της. Τέτοιο πρόβλημα δεν είχε δείξει ότι αντιμετώπιζε» και πρόσθεσε: «Όλη η κοινωνία είναι με το μέρος μας», ενώ δήλωσε συγκινημένος με το κερί που κάποιος άφησε στο σημείο όπου έχασε την ζωή της η κόρη του. 

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα είναι λίγο πιο ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει την κόρη μου. Ηθική δικαίωση θα αισθανόταν κάθε ένας γονιός», είπε τέλος ο Ιωάννης Τοπαλούδης.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα